Memur Adaylarına Müjde! O Kurumlar Memur Alımına Çıkıyor!

Devlet Personel Başkanlığı, internet sitesinde bugün yayınladığı bildiri ile çeşitli bakanlıklara toplamda 205 memur personel alımı yapacağını duyurdu.

Devlet Personel Başkanlığı’nın internet sitesinde bugün yaptığı bildiri ile çeşitli bakanlıklara 205 memur personel alımı yapacağını duyurdu. Resmi internet sitesinde yayımlanan duyuruda 2017 yılında Türkiye genelinde faaliyetlerini sürdürmekte olan çeşitli kuruluşların ve üniversitelerin ne kadar memur personel alımı yapmayı planladıklarını açıkladı.

Yayınlanan bildiride hangi bakanlık ve kuruluşun kaç tane personel alımı yapmayı planladığı açıklanıyor ancak bildiride belirtilen rakamlardan daha fazla memur personel alımının yapılması da bekleniyor.
Bildiride, hangi kamu kurumlarının ve hangi devlet üniversitelerinin personel memur alımı yapacağı liste halinde belirtilmiş durumda. Bildiriye göre 110 adet devlet üniversitesi kendi bünyelerinde 5’er kişi olarak memur personel istihdamı planlamaktalar.



Bildiri de yer alan 81 kurum ve kuruluş içerisinde 2017 yılı Merkezi Yönetim Bütçe kanunu gereğince yapılacak olan açıktan atama ve nakil sayıları belirtilmiş durumda. 

Başbakanlık, Milli Eğitim Bakanlığı, Avrupa Birliği Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı gibi bakanlıkların da içerisinde bulundu listede, 205 kişilik memur personel alımı planlanıyor. Bildiride yer alan 81 kamu kurum ve kuruluşlarına toplamda ise 500 memur personel alımı yapılacağı açıklanmış. Listede yer alan her bakanlığın en az 10 kişilik memur personel alımı yapacağı görülüyor. Ancak bu rakamların artacağı da yapılan tahminler arasında.

kpss memur alımları