MİLYONLUK YATIRIM SU ALDI…

BAKANIN İSMİNE YAKIŞMADI!

12 MİLYONLUK FUAR VE KONGRE MERKEZİ SU KAÇIRDI !

*Karaman Belediyesinin Bakan’ın adını vererek hizmete açtığı prestijli projesi Kongre Merkezi, ilk yağışta su aldı.

KARAMAN’da yatırım bedeli 12 Milyon (Trilyon)’u bulan ve adına Lütfi Elvan Fuar ve Kongre Merkezi verilen tesisin çatısı ilk yağmur suyuna dayanamadı.

Kentte Elmaşehir mahallesinde yer alan ve İl Belediyesi tarafından prestijli projeler arasında gösterilen Fuar ve Kongre Merkezinde geçtiğimiz hafta başında kısa süreli yağan yağmurun ardından, yağmur sularının çatı kısmından sızma yaparak salonlarına su akıttığı gözlendi. Yetkililerin 12 milyon harcandığı kongre merkezindeki su tahliye sorununa ise 3,4 plastik kovalarla çare araması ise ayrıca dikkat çekti.

12 MİLYONLUK SALONA 600 KOLTUK ?

Karaman Belediyesi tarafından projelendirilerek Mevka işbirliğinde yapımına başlanan ve İl Belediye Meclisi kararı ile Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın ismi verilerek hizmete açılan Kongre Merkezinin ilk planlamada 500 kişi, sonraki düzenleme ile de 600 koltuğa çıkarıldığı gözlendi.

İLK KONFERANSTA ÇOĞU VATANDAŞ KOLTUKSUZ KALDI

Yapılan harcamaya bakıldığında 600 kişilik koltuğun dahi konuklara yetmediği görüldü. İlahiyatçı Profesör Nihat Hatipoğlu’nu açılış programı ile ilk kez halkı ağırlayan Kongre Merkezinde katılımcıların çoğu salonda koltuk bulamayınca hem ayakta, hem de kürsü etrafındaki alanlara çökerek izlemek zorunda kaldı. 

12 TRİLYONA “MİNİ” KONGRE MERKEZİ

Özellikle birçok konuğu ise izlemeye gelecek vatandaşların salonu almayacağını tahmin eden yetkililerin de organizasyonda yer aldığı gösterimleri için, son aylarda Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Salonlarını tercih ettiği öğrenildi. Lütfi Elvan Kongre Merkezi de bu açıdan bakıldığında da harcanan milyonlarca liraya rağmen Karaman için “Mini” bir Kongre Merkezi halini almış oldu.

Karaman’da Kapalı Semt Pazarı ve 1. Toki konutları arasında, 20.035 metrekare alan üzerinde inşa edilen Yeni Fuar ve Kongre Merkezi, İl Belediyesi tarafından önemli bir prestij olarak gösterilirken, Karaman’da harcanan bu 12 milyonluk maliyetin ardından şehirde ileriye yönelik 1000, 2 bin hatta 3 bin kişilik salonların yapılamaması da düşündürücü bir hal aldı.

PRESTİJLİ PROJE SU ALDI

          Belediye’nin Mevka işbirliği ile yapımını tamamladığı 12 milyon yatırım bedelini bulan Fuar ve Kongre Merkezi, Bodrum, Zemin, 1.Kat ve Teras Kat olarak toplam 8 bin 750 m2, Betonarme ve çelik yapı nizamında 500, 600 kişilik kongre salonu olarak inşa edildi. Ancak bu kongre merkezi, salonuna sızan yağmur suları ile de iddia edilen prestije hiç yakışmadı. 

Karaman Belediyesi kent için prestij kabul ettiği bu yatırımı;

“Kongre merkezi aynı zamanda; toplantı, seminer, çalıştay, konferans etkinliklerde kullanılabilecek multi-fonksiyonda yapılmıştır. 1500 m² Fuar Alanı da betonarme ve çelik konstrüksiyondan oluşmaktadır. Binanın bahçesinde 12 büyük araçlık otopark, 6’sı engelli olmak üzere 118 normal araçlık otopark planlanmıştır. Yeni Fuar ve Kongre Merkezi Karaman’a önemli bir prestij kazandıracak. ”denilerek tanıtılmıştı.

12 milyonluk kaynağın, hem 600 koltuklu hem de yağmur suyuna dayanamayan bir hizmete dönüşmesi hiç de hoş karşılanmadı.