O Kurum KPSS Şartsız Memur Alımı Yapıyor ! İşte Şartlar

Kamu Gözetim Kurumu kendi bünyesine KPSS şartı aramadan memur alımı yapacağını duyurdu.

Kamu kurumlarını denetleme görevi bulunan Kamu Gözetim Kurumu 2011 yılında Kanun Hükmünde Kararname ile kurulmuş ve kamu kurumlarını denetlemek ile görevlendirilmiştir. Kamu Gözetim Kurumu kendi bünyesine KPSS şartı aramadan memur alımı yapacağını duyurdu.

Kamu Gözetim Kurumu tarafından kamuoyuna duyurulan KPSS şartı aranmaksızın memur alımında verilecek kadro bağımsız denetçi olacak.


Kendi Bünyesinde Sınav Yapacak

Kamu Gözetim Kurumu kendi bünyesinde sınav yaparak adaylar arasından sınavda başarılı olanları bağımsız denetçi olarak görevlendirecek. KPSS şartı aramayan kurum kendi bünyesinde yapacağı sınavda yüksek puan alanlardan başlayarak belirli sayıda kişiye kadro verecek.

Sınava katılacak kişilerin; Hukuk, İşletme, Kamu yönetimi, Bankacılık, Maliye ve Siyasal Bilgiler alanlarında eğitim veren yüksekokul ve fakültelerden mezun olma şartı aranmaktadır.

Başvurular Nereden Yapılacak?

Kamu Gözetim Kurumunun kendi bünyesinde yapacağı sınava katılmak için öncelikli şart olan belirtilen bölümlerden mezun olmaları gerekiyor. Bütün şartları sağlayan kişiler 13 Mart 2017 tarihinden 24 Mart 2017 saat 17.00 ‘ ye kadar başvuru yapabilecekler. Başvuru için http://www.kgk.gov.tr  adresinden müracaat yapabilecekler.

Kamu gözetim kurumunun KPSS şartı aranmaksızın kendi bünyesinde gerçekleştireceği sınav ile alım yapacağı sınav 14 Mayıs 2017 tarihinde Ankara ve İstanbul illerinde gerçekleşecektir. Adaylara gerekli bilgiler ve oluşabilecek değişiklikler belirtilen linkten verilecektir. Adayların bütün şartlara haiz olmaları ve belirtilen tarih ve saatte sınav yerinde bulunmaları gerekmektedir.

kamu gözetimi kurumu memur alımı