OSB'DE İMAR BARIŞI TOPLANTISI DÜZENLENDİ

KARAMAN Organize Sanayi Bölgesinde İmar Barışı toplantısı yapıldı.

OSB’DE İMAR BARIŞI TOPLANTISI DÜZENLENDİ
KARAMAN Organize Sanayi Bölgesinde İmar Barışı toplantısı yapıldı.

 
Karaman Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği MUSİAD Şubesi tarafından organize edilen ve Özkurt Traktör Firması Ramazan Özkurt’un ev sahipliğinde düzenlenen kahvaltılı basın toplantısına Karaman Valisi Fahri Meral, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, İl Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay İsmail Şahin, Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Türkmen Hacıalioğlu, OSB Müdürü Cahit Gökal, MÜSİAD Karaman Şube Başkanı Ali Osman Cevher, sanayici ve işadamları katıldı.
 
MUSİAD Karaman Şube Başkanı Ali Osman Cevher, Türkiye’de ekonominin daha iyi noktalara gelme adına herkesin elini taşın altına koyduğunu ifade ederek; “TL (Türk Lirası) yüzde 18 daha değer kazandı. İmar Barışı da bu anlamda çok önemli. 31 Ekim’de sona erecek olan İmar Barışına herkesin destek vermesini öngörüyoruz.”dedi.
 
“11 BİN BAŞVURU OLDU”
 
“OSB’lerde İmar Barışı” konulu bilgilendirme toplantısı, kahvaltının ardından Karaman Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Türkmen Hacıalioğlu’nun sunumuyla başladı. 
Karaman’da İmar Barışı uygulamasında son 4 aylık dilimde 11 bin başvuru yapıldığını belirten Karaman Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Türkmen Hacıalioğlu, “8 Haziran 2018’de başlayan uygulamalarla bugüne kadar 11 bin başvuru alındı. Bunlardan 6 bin yapıda belge alındı. Gerek şahsi, gerekse kurumsal alanda Karaman il geneli ve Organize Sanayi Bölgesinde de yapılan başvurular ile kayıt altına alınan yapıların beyanı ülkemiz ekonomisine de doğrudan katkı sağlayacaktır. Kampanya niteliği taşıyan bu idari uygulamalarda, düzenlemenin içeriği, ödemeler, düzenlemeden kimlerin faydalanabileceği ve nasıl başvuru yapabilecekleri konuları yer almaktadır.
 
OSB SAHASINDAN 300 BAŞVURU
 
Ayrıca Karaman Organize Sanayi Bölgesi sahasından da 300 adet başvuru almış bulunmaktayız.  Bizler Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü olarak Ssorunların sadece bugün değil her zaman çözüm bulmak için sanayicilerin yanında olduğumuzu ifade etmek isteriz.”dedi.
Yapılan açıklamaların ardından basın mensupları ve sanayicilerin soruları cevaplanarak toplantı sona erdi.

İMAR BARIŞI