Şehit Aileleri Çanakkale'yi Ziyaret Etti

18 Mart etkinliği kapsamında gerçekleştirilen buluşmaya, şehit yakınları katıldı.

102 yıl önce Türk milleti büyük büyük bir zafere imza atmış, dünyanın o günkü süper güçlerine Çanakkale’de diz çöktürmüştü. Çanakkale’de yaşanan bu büyük zafer sadece 1. Dünya Savaşı’nın seyrini değiştirmemiş, Kurtuluş Savaş’ı için de ilham kaynağı olmuştu.Bu yıl 102. si düzenlenen Çanakkale Deniz Zaferi için düzenlenen programda Çanakkale Deniz Zaferi’nin kapsamında içlerinde 15 Temmuz şehitlerinin ailelerinin de bulunduğu ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen 100 kişilik şehit yakını, Çanakkale’de ki şehitlikleri gezdiler.

“18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. Yıl dönümünde Şehit Aileleri Buluşuyor” etkinliği kapsamında gerçekleştirilen buluşmaya, Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in kardeşi ve Şehit Polis Memuru Fethi Sekin’in babası ve kardeşi de katıldı.


 

100 Şehit Ailesi Bir Araya Geldi
 

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığının davet etmesi üzerine 100 şehit ailesi bir araya geldi. Rehberler eşliğinde bölgeyi gezen şehit yakınlarının duygulandıkları gözlendi.
 

“Şehitlerimiz bizim için kıymetli”
 

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir yaptığı açıklamada, şehitlerimizin bizim için kıymetli ve önemli olduğunu, milletimizin şehitliğe önem ve kıymet verdiğini söyledi. Sözlerine devam eden Kaşdemir, şehitler için ne yapsak azdır, şehitliklerimizin daha iyi hale getirmek için çalıştıklarını ve gelen ziyaretçilerin daha keyif almaları için çalıştığını belirtti.

Şehit aileleri ilk ziyaretini, Şehitler Abidesi’ne geçerek gerçekleştirdiler. Burada ki şehit mezarlarını ziyaret edip, dualar eden şehit yakınları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir karşıladı. Kaşdemir ayrıca şehit yakınlarına her zaman emirlerinde olduğunu da belirtti.

Şehit yakınları Gelibolu Yarımadası’ndaki şehitlik ziyaretlerini Ertuğrul Tabyası, 57’inci Alay Şehitliği, Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi ve Conkbayırı ziyaretiyle sürdürdü