Son Dakika! Ünlü Sanatçı Kalp Krizi Geçirdi!

Türk Halk Müziğinin ünlü sanatçılarından Emre Saltık İstanbul Beylikdüzü'nde yaşadığı evinde kalp krizi geçirdi.

Türk Halk Müziğinin ünlü sanatçılarından Emre Saltık İstanbul Beylikdüzü’nde yaşadığı evinde kalp krizi geçirdi. Büyükçekmece Kolan Hastanesi’ne kaldırılan ünlü sanatçının hayati durumunun kritik olduğu bildirildi.

Emre Saltık Kimdir ?



1960 Tunceli Ovacık doğumlu olan Emre Saltık İstanbul Teknik Üniversitesi türk Musikisi Devlet Konservatuarı Türk Halk Müziği bölümünden mezun olmuştur. 1987 yılında usta ozan Arif Sağ ile bir araya gelerek Arif Sağ müzik okulunda okul müdürlüğünü sürdürerek aynı zamanda müzik çalışmalarına devam etmiştir.

Halk müziğine büyük katkılarda bulunmuş olan usta sanatçı Emre Saltık prodüksiyon yönetmenliği, icracı, pek çok halk müziği kaseti için yönetmenlik ve eğitmen olarak görev almıştır. 1987 yılında çıkardığı ilk albümünün adı ‘selam sana Filistin’dir. Ancak en çok ses getiren albümü türkülerle de ilk çalışması olan ‘türkülerden Kaçamazdım’ isimli albümüdür. 

Halen Arif Sağ Müzik Okulunda eğitim ve yöneticilik yapmaya devam eden ünlü sanatçının yaşadığı bu ciddi sağlık problemi yakınları olduğu kadar türkü hayranlarını da çok üzmüştür.

Sanatçının Ailesi Konu İle İlgili Açıklamada Bulundu

Emre Saltık’ın ailesi sosyal medya üzerinden açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada babalarının yoğun bakımda olduğunu ve sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu bildiren ailesi yakınları ve sevdiklerinden dua ve iyi niyete olan inançları ile beraber onları yalnız bırakmamalarını istedi. Yanlarında olan olamayan herkese teşekkür ettiklerini bildirdiler.
 

emre saltık kalp krizi