Terör Mağdurları İçin Konut Yapımı

Terör saldırılarına uğrayan terör mağdurları için konut yapımına başlandı. İşte detaylar.

Terör saldırılarına uğrayan terör mağdurları için konut yapımına başlandı.

Hasar Tespit Çalışmaları

Terör saldırılarına uğrayan bölgelerde terörden zarar görmüş konutların sayısı hızla yükseliyor. Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde ve Şırnak’ta çok sayıda konut, terör nedeniyle büyük hasar görmüştü. Şırnak’ta merkez bölgesindeki Bahçelievler Mahallesi, Gazi caddesi ve Cumhuriyet caddesinde ilk etapta onaylı imar planı TOKİ’ye iletildi. Terör mağdurları için Gazi caddesinde ve Cumhuriyet caddesinde 1212 birim konut üretilmesi planlanırken, Bahçelievler Mahallesi’nde 1726 birim konut, Yenimahalle’de 770 birim konut, Cumhuriyet mahallesi ve Dicle mahallesinde ise 1486 birim konut üretilmesi planlandığı belirtildi. Şırnak’ta içme suyu ve kanalizasyon alt yapı çalışmalarının da devam ettiği belirtildi. Şırnak’ın İdil ilçesinde de 216 konutun yapım çalışmaları da devam ediyor. Yerel mimariye yönelik çalışmalarda bahçe içerisinde ve tek katlı olarak 340 konut yapılıyor.

Konut Yapımına Başlandı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, ilçenin huzur ve güvenliğin sağlanması amacı ile 13 Mart 2016’da sokağa çıkma yasağı ile başlayan ve 20 Nisan 2016’da tamamlanan operasyonun ardından terörün sebep olduğu mağduriyetler giderilmeye başlandı. Terör saldırılarından dolayı konutları büyük hasar gören ve yıkım kararı verilen terör mağdurları olan konut sahipleri için Esenyurt Mahallesi’nde TOKİ tarafından yapımı planlanan 1830 konut için çalışmalar başlatıldı.

Yüklenici firmalar tarafından çalışmalara başlandı ve konutların yapılacağı sahadaki karlar iş makineleri ile temizlenerek, zemin düzeltme çalışmaları sağlandı. Terör mağdurları için yapılacak konut çalışması hakkında İlçe Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı açıklamalarda bulundu. Mahmut Kaşıkçı yaptığı açıklamada ilk kazmanın vurulduğunu ve devamının da geleceğini belirterek, gelecek hafta firmanın kazılara başlayacağını, mevsim şartları nedeni ile Mart ayı sonunda beton dökümü ve temel atma töreninin başlatılacağını bildirdi.  

konut yapımı