Trafikte Araçlarda Cam Film Takmak Yasallaştı

Uzun süredir trafikte sorun olan, araç sahipleri ile polisler arasında tartışmalara sebep olan cam filmleri, Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile birlikte bazı şartlar dahilinde yasal hale gelmiş oldu.

Genellikle süs, güvenlik ve sağlık nedenleri ile araçların camlarında tercih edilen cam filmleri, bu karar alınmadan önce tamamen yasaktı ve polis tarafından tespit edildiğinde yaptırımlar uygulanıyordu.Yaklaşık 6 ay önce Resmi Gazete’de yayımlanan Araçların İmal, Tadil ve Montajı (AİTM) Yönetmeliği ile beraber, araçlara cam filmi taktırmak neredeyse serbest oldu.

Yürürlüğe giren yönetmelik ile birlikte artık araçlarda cam film takmak serbest hale gelecek. Yönetmelikte bulunan bazı şartlar, araç şoförlerini hem de cam film üreticilerini kapsıyor. Sadece belirlenmiş standartlarda olması gereken ve onaylı cam filmlerinin kullanılmasının mümkün olacağını vurgulayaran Avukat Cevat Kazma, araçların ön camlarına da hiçbir şekilde cam film takılmaması gerektiğini belirtti.

Avukat Cevat Kazma, yaptığı açıklamada “Cam filmlerinin üretiminde PVC malzeme kullanımı yasak. Ayrıca uygulama yapılırken kullanılan yapıştırıcı malzemenin akrilik esaslı olması ve uygulamanın cam panellerin iç yüzüne yapılması zorunluluğu bulunuyor” dedi.

Trafik polisleri ile araç sahipleri arasında sürekli tartışma konusu olan cam filmleri tartışması artık belli bir standardizasyona uğrayarak tek tip bir şekilde kullanılabilecek. İlerleyen dönemlerde aktif halde kullanılmaya başlanacak olan bu kural ile birlikte trafikte bir tartışma konusu da kapanmış olacak.

Haber Detay İçin : http://www.habermat.com/haber/1006/trafikte-araclarda-cam-film-takmak-yasallasti.html