TRT'DEN BÜYÜK DESTEK

DÜNYA, KARAMAN'I 'TÜRKÇE'NİN BAŞKENTİ' OLARAK TANIYACAK 'Türkçe'nin Başkenti' olarak bilinen Karaman'a TRT'nin kapıları her zaman açık olacak.

TRT’DEN BÜYÜK DESTEK

DÜNYA, KARAMAN’I “TÜRKÇE’NİN BAŞKENTİ” OLARAK TANIYACAK

“Türkçe’nin Başkenti” olarak bilinen Karaman’a TRT’nin kapıları her zaman açık olacak. TRT, Karaman’ın hak ettiği değere ulaşması ve Türkçe ile ilgili ününün ve tarihçesinin dünyaya duyurulması amacıyla proje üretmeye ve var olan projeleri de desteklemeye hazır.

HER ŞEY KARAMAN İÇİN

Karaman Milletvekili Selman Oğuzhan Eser, TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren’i makamında ziyaret etti. Görüşme boyunca Karaman’ın tanıtımına dair birçok görüş ve istişarede bulunulduğunu belirten Eser; ‘’ Kültürel miraslarımızın Anadolu’dan dünyaya açılan pencere olduğunu, bir şehrin kalkınması için tarım ve sanayi kadar o şehrin tanıtılmasının da günümüzde büyük önem arz ettiğini düşünüyorum. ‘’ dedi.

 “Milletimizin ruhu; dilimiz Türkçe’nin Başkenti Karaman’ın dünyaya tanıtılması hususunda, başta Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi olmak üzere, şehir ekonomisine katma değer sağlayan markalarımız ile birlikte istişarelerde bulunmalı, ivedi olarak projelerimizi hayata geçirmeliyiz’’ ifadelerinde bulunan, Eser;  ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliğinin önemine dikkat çekti.

‘’Ülkemizin önemli ve değerli kurumlarından olan TRT ile bu konu kapsamında ortak projeler hazırlamaktan ve Karamanımıza verdikleri destekten büyük bir memnuniyet duyacağız.” diyen Eser; ‘’Her şey Karaman ve Karamanlılar için,” diyerek sözlerini tamamladı.

ÜNİVERSİTE İLE İŞ BİRLİĞİ

TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren; Karaman’ın “Türk Dili”nin başkenti olması kadar tarih ve kültür mirası olarak da önemli bir yeri olduğunu vurguladı. Karaman’ın Türkiye’de ve dünyada hak ettiği değer ve saygınlığı kazanması için desteğe hazır olduklarını ifade eden İbrahim Eren, özellikle kentin tanıtımına ağırlık veren projeleri hayata geçirmeye ve var olanları da desteklemeye hazır olduklarını belirtti. Eren, “Karaman’ın tarihine yakışır bir şekilde tanıtılması bizim için önemli. Bu minvalde Türkçe’ ye ve Türk Dili’nin Başkenti Karaman’a katkı sağlayacak her türlü projeyi hayata geçirmeye çalışacağız.” dedi.

TRT’DEN BÜYÜK DESTEK