Tüm Dünyayı Sallayan O Görüntüler !

Zambiya'nın Kitwe şehrinde ortaya çıkan görüntüler Harry Potter filmlerini aratmadı.

Afrika kıtasında bulunan Zambiya’nın Kitwe şehrinde ortaya çıkan görüntüler tüm dünyanın gündemine oturdu. Gökyüzünde ortaya çıkan insan benzeri bir görüntü bir çok haber sitesinde yayılsa da kısa bir süre sonra montaj olduğu açıklandı.

Olay olan görüntünün ortaya çıktığı bölgede insanlar tedirgin olurken kimileri bulundukları bölgeden kaçmaya kimileri de dua etmeye çalıştığı belirtildi. Yatay bir şekilde durduğu anlaşılan görüntünün yandan sarkan kolları ve yüzüstü durduğu gözlenirken insan şeklinde olması görenleri tedirgin etti. Bu gizem içeren görüntü yarım saat görüldüğü ve sonra kaybolduğu iddia edildi. Uluslararası basına konu olan görüntüler kısa bir süre sonra gerçek olmadığı ortaya çıktı. Görüntülerde beliren cismin uçurtma olduğu anlaşıldı.

Çok konuşulan bu görüntü Harry Potter’ın filmde geçen bir sahnesine benzerliği ile dikkat çekti. Ancak daha önce çekilen bir uçurtma modelinin montajlandığı ortaya çıktı.

Gündem olan konular hakkında uyarıda bulunan Sosyal Medya Uzmanı Hakan İlbiz, "Gündem bu kadar çok değişirken bir de doğru bilginin ne olduğunu öğrenmekte bir hayli zorlanıyoruz. Bunun asıl sebebi sosyal medyada adeta cirit atan provokatörler. Maalesef gerçek olmayan bir bilgi, sosyal medya aracılığı ile çok hızlı bir şekilde yayılıyor ve milyonlar tarafından okunan bu yalan haberler, halkımız üzerinde kısa süreli bir panik durumu oluşturabiliyor. Vatandaşların provokatörlerin oyunlarına karşı dikkatli olması gerekiyor" dedi

çok konuşulan görüntü