Ülker'den O Alanda Dev Sponsorluk

Daha çok futbol ve basketbol alanında sponsor olarak görmeye alışık olduğumuz Ülker, bu kez e-spor alanında sponsorluk anlaşması yaptı.

Ülker’den Dev Sponsorluk Anlaşması

Uzun yıllardır takım ve şirketler arasında gerçekleştirilen sponsorluk anlaşmaları şirketlerin tanıtımları vizyonlarının yansıtılması açısından büyük bir öneme sahip olarak görülmüştür. Her alanda olduğu gibi sponsorluk alanlarında da farklı alanlara yönelimler farklı alanlarda yaygınlaşan kullanım seçeneklerine paralel olarak değişiklik göstermiştir. Genel olarak futbol ve basketbol takımlarının sponsorluklarının üstlenen Ülker tarafından farklı bir alan olan ve 2015’ten bu yana gündemde olan e-spor alanında da sponsorluk fikri faaliyete geçirilmiştir.

E-spor Alanında Gündeme Gelen Dev Yatırım

Sponsorluk anlaşmalarına özellikle son dönemlerde konu olan e-spor alanında son yapılan sponsorluk anlaşması ülkenin büyük devlerinden Ülker ile e-sor alanında yaygın kullanıcı kitlesine sahip olan online oyun seçeneği olan Leauge of Legends oyununun Türkiye ayağı sahipleri tarafından gerçekleştirilen Leauge of Legends Şampiyonlar Ligi sponsorluk anlaşması olarak ifade edilebilmektedir. Leauge of Legends Türkiye ve Ülker tarafından sözleşme ile şampiyonlar ligi sponsorluğu 2017 yılı süresince resmen Ülker’in olmuştur. Son dönemlerde dünya genelinde 100 milyon kullanıcıya sahip olan online oyun seçeneklerinde oldukça dikkat çeken bu oyunun Türkiye’de de 3 milyon kullanıcının olduğu ve oyunu oynayan kişilerinin yaş grubunun 14 ile 28 arasında olduğu yapılan açıklamalar ile ifade edilmiştir.

Ülker Tarafından Sponsorluk Açıklama İle Sponsorluktan Beklentileri

Firmaların vizyon ve misyonlarının geniş kitlelere iletilebilmesi konusunda oldukça önemli olan sponsorluk anlaşmaları ile ilgili olarak Ülker sponsorluk alanlarında e-spor alanını tercih etmelerinde ki neden güncel koşullara uyum sağlayan bir yol ile isimlerini gelecek nesillere aktarmak olarak ifade etmiştir. Dijital çağın günümüzde oldukça büyük bir öneme sahip olduğu ve buna paralel olarak alan değişikliklerinin firmalar tarafından oldukça önemli olduğu da ifade edilirken tüm bu amaçlara yönelik olarak e-spor sponsorluklarının amaçlarına uygun bir alan olduğu da yapılan açıklamalardan anlaşılmaktadır.

ülker e spor