Ünlü İş Adamının İstanbul'un Ortasında Aracı Çalındı !

Beşiktaş'ta ünlü bir işadamına ait bir araba kaçırıldı. Polislerin takibinden kurtulamayan hırsızlar arabayı Başakşehir'de terk ederek kaçtılar.

Beşiktaş’ta ünlü bir işadamına ait bir araba kaçırıldı. Polislerin takibinden kurtulamayan hırsızlar arabayı Başakşehir’de terk ederek kaçtılar. Aracı terk eden hırsızlar arabada bulunan senet, çek ve paranın olduğu çantayı da aldılar.

Aracın Ünlü İşadamı Tarık Kayar’a Ait Olduğu Öğrenildi

Beşiktaş Barbaros Caddesi’nde yerleşen bir otelden işadamı Tarık Kayar’ı almak için gelen özel şoförün kullandığı araç çalındı. Şoför, aracı çalışır halde bırakarak indi. Daha sonra terk edilen lüks araçın bagajında para, senet ve çek olan bir çanta da bulunuyordu.

Hırsızlar Şoförün Dalgınlığından Faydalandı

Şoförün otel çalışanlarıyla konuşmaya başlamasını ve bundan dolayı dalgınlığını fırsat bilen iki kişi, aracın çalışır halde bırakılmasından da faydalanarak araca binip uzaklaştı. Otomobilin çalındığını sonradan fark eden şoför, olayı polis ekiplerine haber verdi.

Polis Adım Adım Takip Etti

Otomobilde araç takip sisteminin olması polis ekiplerinin takibini kolaylaştırdı. Sistem üzerinden aracı adım adım takip eden ekiplerce aracın Başakşehir’e doğru yöneldiğini tespit etti. Aramalarını Başakşehir’de yoğunlaştıran polis ekipleri, TEM otoyolu Başakşehir mevkiinde aracın zine rastladı. Yaşanan kovalamacanın ardından şüpheliler polis ekiplerinde kaçmayı başardı. Aracı haluk Siphioğlu Sokak’ta terk eden hırsızlar kaçmayı başardı.

Hırsızlar Para Dolu Çantayı da Yanlarında Götürdü

Hırsızların otomobilin kapılarını kilitli olarak terk etmesi yüzünden yedek anahtar gelene kadar inceleme başlatılamadı. Daha sonra yedek anahtarların getirilmesinin ardından bagajdaki çantanın çalındığı fark edildi. Çantada para, senet ve çek bulunduğu bildirildi.

Kapsamlı Sorgulama Başlatıldı

Aracın özel bir otoparka çekilmesinin ardından inceleme başlatıldı. Otelin güvenlik kameraları incelemeye alınırken özel şoför de sorgulamaya celp edildi.

iş adamı tarık kayar