Varlık Fonu'ndan Sonra Çok Konuşulacak Yeni Fon

Varlık Fonu'nun ardından Araştırma-Geliştirme Fonu adlı bir fonun kurulması da şu an gündemde. 12 milyar değerindeki fon ile bakanlık, kamu kurum ve kuruluşlarına ait Ar-Ge giderleri, tek bir elde toplanacak.

Varlık Fonu’nun ardından Araştırma-Geliştirme Fonu adlı bir fonun kurulması da şu an gündemde. 12 milyar değerindeki fon ile bakanlık, kamu kurum ve kuruluşlarına ait Ar-Ge giderleri, tek bir elde toplanacak.

Fonun Yönetimi Bilim, Teknoloji ve Sanayi İcra Kurulu'na Ait
 

Varlık Fonu, 2016 yılının Ağustos ayında kurulmuştu. Şimdi de bakanlığın ve kamu kurum ile kuruluşlarının Ar-Ge harcamalarına yönelik,  “Ar-Ge ve Teknoloji Özel Hesabı” adı ile yeni bir fon kurulacağı duyuruldu. 12 milyar büyüklüğünde olması planlanan bu fon, uydu, fırlatma rampası, yerli oto sektörlerine ve çalışmalarına yönelik olarak gerekli görülen harcamalar bu fondan karşılanacak. Ar-Ge kaynaklarını verimli ve etkili kullanmak, Ar-Ge çalışmalarının tek bir elden plan ve yönetimini sağlamak, çalışmalar esnasında izlenecek prosedüri düzenlemek üzere kurulan fonun yönetimi ise Başbakan başkanlığında kurulacak olan Bilim, Teknoloji ve Sanayi İcra Kurulu'na ait olacak.
 

Fonun Hesabını Bakanlık Yönetecek
 

Ar-Ge Fonu’nun hesabı, Sanayi Bakanlığı’na ait merkez muhasebe birimince açılacak. Hesabın yönetimi ise bakanlık tarafından üstlenilecek. Mevcut bakanlıklardan hangisinin projesine kaynak sağlanacağını ise yine Bilim, Teknoloji ve Sanayi İcra Kurulu kararlaştıracak. Varlık Fonu’ndan sonra hayata geçen bir diğer fon olan Araştırma-Geliştirme Fonu ile ilgili projelere sağlanacak finansman, artık tek elden yönetilebilecek. Kamu kurum ve kuruluşlarına, bakanlığa ait giderlerin bir elde toplanması, yönetimi kolaylaştıracak.

araştırma geliştirme fonu