WhatsApp 30 Haziran'dan Sonra Bu Telefonlarda Çalışmayacak !

Herkesin kullandığı WhatsApp mobil uygulaması 30 Haziran tarihinden sonra bazı telefonlarda çalışmayacak. İşte detaylar.

Günümüzde internet kullanıcılarının hızlı artışı hızlı bir iletişimi de beraberinde getiriyor. Mobil internete sahip olan akıllı telefonlardaki mesajlaşma ve konuşma amaçlı programlar da bu hızla beraber çok kullanılır oldu.

Whatsapp Nedir?

Kullanıcılarına mesajlaşma, konuşma hatta görüntülü konuşma seçenekleri veren WhatsApp 2009 tarihinden bu yana hizmet veriyor.  Kullanıcıları için olmazsa olmaz bir uygulama olan WhatsApp popülaritesi hızla arttı.

Whatsapp Nasıl Bulundu?

WhatsApp’ ın kurucu ortağı Jan Koum  Ukrayna’ dan Amerika’ ya göç etmiş, geçimini yemek fişi toplayarak sağlayan bir kişi iken aile fertlerini aramak için yeterli para bulamıyor. Uzun zaman sonra Silicon Vadisinde çalışmaya başlayan Koum diğer ortak Brian Acton ile tanışıyor ve birlikte WhatsApp’ ı geliştiriyorlar.

Popülerlik Artıyor?

WhatsApp ilk halindeki mesajlaşmaya bir süre sonra telefonla konuşma özelliğini de ekledi. Popülerliği oldukça artan yazılımın artık akıllı telefon kullanıcılarının en sık kullandığı uygulama halini aldı.

Akıllı Telefonlar Yetişemiyor?

WhatApp kendini geliştirdikçe güncellemelerini buna göre yapamayan akıllı telefonlar WhatsApp güncellemelerini alamamaya başladı. Bazı cihazların donanımları WhatsApp’ın sistem gereksinimlerini karşılayamaz duruma geldi.  Bu durumda WhatsApp’ ın artık bazı cihazlarda çalışamayacağını duyurması vakti geldi.

Bu Cihazlarda Whatsapp Çalışmayacak?

30 Haziran 2017 tarihi itibari ile bazı işletim sistemleri WhatsApp’ ı kullanamayacak.  Bu cihazların listesi ise şöyle;

Nokia Symbian S60
Nokia S40
Android 2.2
Android 2.1
iPhone 3GS (iOS 6)
Windows Phone 7.+1
BlackBerry OS ve BlackBerry 10

akıllı telefonlar