Whatsapp'ta Çok Önemli Güvenlik Açığı !

Dünyada milyonlarca insanın kullandığı karşılıklı mesajlaşma uygulaması olan Whatsapp'ın, çok önemli bir güvenlik açığı tespit edildi.

Dünyada milyonlarca insanın kullandığı karşılıklı mesajlaşma uygulaması olan Whatsapp’ın, çok önemli bir güvenlik açığı tespit edildi. Whatsapp ile beraber yine çok popüler olan Telegram uygulamasının da aynı güvenlik açığına sahip olduğu söylenmekte.

Bu iki uygulamayı da günümüzde milyonlarca insanın tercih etmesinin sebebi ise hem kullanışlı hem de güvenli olmaları. Ancak görüyoruz ki aslında sandığımız kadar da güvenilir değillermiş. İsrail’de kurulan güvenlik şirketi Check Point, Whatsapp ve Telegram’ın güvenlik duvarını aşarak birçok kullanıcının hacklenebileceğini gösterdi ve bir video yayınlayarak bu durumun ne kadar ciddi sonuçlar doğurabileceğini anlattı. Firma, Whatsapp’ın güvenlik açığını yine Whatsapp’ın yıllardır kullandığı web uygulaması üzerinden gerçekleştirdiğini söyledi.

Peki bu hack işlemi nasıl yapılıyor ?

Firma, bizlere bu yöntemi nasıl yapıldığını da açıkladı. Aslında çok basit bir yöntem olduğunu dile getiren firma, hackin işleyişinin nasıl olduğunu bizlerden saklamadı. Karşı tarafa içerisinde basit bir HTML kodu yazılı resim yollanıyor. Tek önemli detay ise bu resmi gönderdikleri kişinin, resmin kendisine ait olduğuna inanması ve onu yüklemeye çalışması. Bu durumdan sonra resim gönderilen hesap artık an ve an hacker tarafından görüntülenebiliyor ve bütün kişisel bilgilere ulaşılabiliyor.

Whatsapp ve Telegram’dan yanıt gecikmedi. Bu hatayı tamamen ortadan kaldırdıklarını dile getiren iki firma da kullanıcılarının gözünde eksi puan almaktan kurtulamadı.

mesajlaşma uygulaması