Zorlu Holding'den Yatırım !

'Cazibe' adı verilen projeden meyveler alınmaya başlandı. Zorlu Holding, Alman devi Mannesmann ve Esas Holding Urfa'da fabrika yatırımı için harekete geçti.

Güneydoğu ve Doğu illerinde ekonomide canlanma sağlamak amacıyla başlatılan ‘cazibe’ adı verilen projeden meyveler alınmaya başlandı. Zorlu Holding, Alman devi Mannesmann ve Esas Holding Urfa’da fabrika yatırımı yapmak için harekete geçtiler.

Güneydoğu ve Doğu Anadolu’daki yatırımları fazlalaştırmak için 23 ilde başlatılan ‘Cazibe Merkezleri Programı’ adlı projede yer alan Şanlıurfa, büyük holdinglerin yatırım alanı içine girdi. Bir ayda  110 yatırım başvurusu aldı. Zorlu Holding, 2 bin kişinin istihdam edeceği  kocaman bir ev tekstili fabrikası kurmak için çalışmalara başlarken, Nobel İlaç ve Esas Holding’in de aralarında olduğu dev şirketler de sağlık alanında yatırım yapmaya hazırlanıyor.
 

2 Bin Kişilik Fabrika
 

2 milyon nüfusu olan Şanlıurfa 450 bin Suriyeli sığınmacıya ev sahipliği yaparak son birkaç yılda toplumsal ve ekonomik olarak önemli bir dönüşüm ve gelişim geçiriyor. 2015 yılında meydana gelen Suruç saldırısından sonra özellikle turizm sektöründe önemli kayıpları olan il, şimdi sanayi alanındaki yatırım talepleri sayesinde yaralarını sarmaya uğraşıyor.

Geçen yıl yayınlanmış olan Valiler Kararnamesi ile görev başına geçen Vali Güngör Azim Tuna, programın açıklanmasıyla birlikte büyük holdinglerin yatırım için arazi tahsisi etmeye çalıştığını açıkladı.
Türkiye’nin önde gelen işadamlarından olan Ahmet Nazif Zorlu’nun arasında olduğunu belirten Tuna, durumu şöyle anlattı: “Zorlu Tekstil grubu, ev tekstili alanında yaptığı üretimin bir bölümünü Urfa’ya taşıyacak. Birkaç temsilci gönderdik ve Üst düzey yöneticilerinin bu program ile ilgili çok da bir bilgi sahibi olmadığı kanaatine vardık. OSB temsilcilerimiz CEO ve üst düzey yönetici ’ye program hakkında bir sunum yaptı. Daha sonra bizi arayarak karar verdik dediler ve bizden yer istediler. Bunun üzerine 300 dönümlük bir alan verilecek. 2 bin kişilik fabrika kurulacak.”

ekonomide canlanma