HACI YILDIRIM: 30 YILDIR HEM ÇALIYOR HEM ÖĞRETİYOR

Halk Eğitim Merkezi'nde verdiği bağlama dersleriyle tanınan Hacı Yıldırım, öğrencilerine sadece bağlama çalmayı değil, aynı zamanda müziğin stresi ve sıkıntıyı giderme gücünü de aktarıyor.

Karaman'ın müzikle dolu sokaklarında, bağlama melodi ve tınıları yankılanmaya devam ediyor. Bu melodilerin sahibi, ailesiyle birlikte yaşayan ve 30 yıldır bağlama ustalığını sürdüren Hacı Yıldırım. Hem bağlama çalmanın inceliklerini öğretiyor, hem de kendi maharetini türkü söyleyerek sergiliyor.

Halk Eğitim Merkezi'nde verdiği bağlama dersleriyle tanınan Hacı Yıldırım, öğrencilerine sadece bağlama çalmayı değil, aynı zamanda müziğin stresi ve sıkıntıyı giderme gücünü de aktarıyor. 7'den 70'e her yaştan katılımcının yer aldığı kurslar, müzikseverlere hem kültürlerini yaşatma hem de melodik bir keyif sunma fırsatı veriyor.

Hacı Yıldırım, "Bağlama kursuna katılanların stres ve sıkıntılarını bertaraf etme imkanı bulduğu bağlamayı ve müziği sevdirmek amacıyla 7’den 70’e her yaştan hemşehrilermize bağlama dersi veriyor" diyor. Kültür mirası olarak gördüğü bağlamayı öğrenmek isteyenlere kapılarını açan Yıldırım, genç kuşaklara ve halka bu zengin mirası aktarmanın heyecanını yaşıyor.

Bağlama çalmayı çocuk yaşta öğrenen Hacı Yıldırım, 30 senedir bağlama sanatına olan sevdasını öğrencilerine de aşılayarak, bu önemli kültürün yaşatılmasına katkı sağlıyor. Birebir ders yöntemiyle öğrencilerine özel ilgi gösteren Yıldırım, her bir öğrencisinin seviyesine uygun bir eğitim sunarak katılımcıların müzikal yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı oluyor. Hacı Yıldırım'ın bağlaması, sadece notalarda değil, aynı zamanda gönüllerde de çalıyor.

karaman haber karaman habercisi karaman haber vefat edenler karaman haber ajansı karaman haber gündem