HAYVAN BAKIM İSTASYONLARI ÇOĞALIYOR

Karaman'da küçükbaş hayvan bekleme alanı, aşılama kanalı, üstü kapalı hayvan kırkım alanı, banyo ve dezenfeksiyon ünitesi ile baskül ve yükleme rampasından oluşan hayvan bakım istasyonları incelendi.

KARAMAN’DA HAYVAN BAKIM İSTASYONLARI ÇOĞALIYOR

Ak Parti Karaman Milletvekili Selman Oğuzhan Eser, Karaman Tarım İl Müdürü Yusuf Şahinbaş , Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yücel Yaman, kurum müdürleri ve il genel meclis üyeleri Mustafa Atabay ve Mustafa Yangöz  ile birlikte Gülkaya, Güldere ve Lale köyleri ile birlikte Akpınar köyünde de yapımı tamamlanan Küçükbaş Hayvan Bakım İstasyonunu inceledi.

Yapılan tesislerde Akpınar köyüne küçükbaş hayvan bekleme alanı, aşılama kanalı, üstü kapalı hayvan kırkım alanı, banyo ve dezenfeksiyon ünitesi ile baskül ve yükleme rampası kazandırılmış oldu. Tesis hakkında bilgiler veren Milletvekili Eser, tesisin enerji ihtiyacı çatısına yerleştirilen güneş panelleriyle sağlanacağını ifade etti. Eser;

“Yine ilimiz genelinde KOP İdaresi tarafından finanse edilerek % 70 hibe ile 20 adet yapılan portatif çadır ağıllardan birini Akpınar köyünde inceleme fırsatı bulduk, hayvancılıkla uğraşan hemşehrilerimiz için kolaylıklar sağlayan bu gibi hizmetlerden daha da çok faydalanabilmesi için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”dedi.