HAZİRAN AYINDA YHT İLE YOLCU SEFERLERİ BAŞLAYACAK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bir dizi ziyaretlerde bulunmak ve Konya-Karaman arasındaki hızlı tren hattında incelemelerde bulunmak üzere ilimize geldi.

Yüksek Hızlı Tren ile Ankara'dan beraberinde Karaman Milletvekilleri Recep Şeker, Selman Oğuzhan Eser ve TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun ile birlikte Karaman Tren Garı'nda Vali Mehmet Alpaslan Işık ve il protokolü tarafından karşılanan Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 
 
Konya-Karaman-Ulukışla hızlı tren hattımızı incelemek üzere Yunus Emre’nin memleketi Karaman’da bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Bakan Karaismailoğlu; “Bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanımızın liderliğinde atılan kararlı adamlar sayesinde 19 yıldır ulaştırma ve haberleşme alanında çok önemli aşamalar kaydettik. Türkiye’mizi kara, deniz, hava ve demiryollarında küresel ölçekli projelerle donatarak dünyanın en büyük ekonomileri arasına girme yolunda büyük bir mesafe aldık. Ülkemizi kendi içinde yüksek standartlı bir ulaşım sistemiyle bağlarken, her noktadan dünyayla yakınlaştırdık. Çiftçimize, sanayicimize, yatırımcımıza, ihracatçımıza, turizmcimize can suyu olduk. İstihdam olanaklarını genişlettik. Bugün ülkemizin ve insanımızın zamanın gereği olan değişen tüm haberleşme ve ulaşım ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir altyapıya sahibiz. Bu altyapıyı lojistik, mobilite ve dijitalleşme odaklanarak daha da geliştiriyor, bütünsel kalkınmamıza omuz veriyoruz. Ekonomimizi ateşleyen bu yatırımlar kat be kat geri dönmektedir" dedi.
 
Konya-Karaman-Ulukışla hızlı tren hattının 102 kilometrelik Konya-Karaman kesimindeki alt yapı, üst yapı, elektrifikasyon ve istasyon düzenlemelerinin tamamlandığını belirten Bakan Karaismailoğlu; "Son olarak da sinyalizasyon test sertifikasyonları başarıyla devam etmektedir. İnşallah Haziran ayı içerisinde tren işletmeciliğine başlayacağız. Hattımız aynı zamanda elektrikli konvansiyonel tren seferlerimize de hizmet verebilecektir. Hızlı tren hattımız şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Biz bugün Ankara’dan Karaman’a kadar hızlı trenle direk olarak geldik. Hattı biz test ettik. Gayet mükemmel bütün işler tamamlanmış durumda. Artık Sinyalizasyon ve elektrifikasyonun testleri devam ediyor. Bunların sertifikalandırma işlerini bağımsız kuruluşlar yapıyor. İnşallah Haziran ayı sonuna kadar bunları da tamamladığımızda hattımızı yolculu işletmeye alacağız. Bu kesimin işletmeye açılmasıyla birlikte Konya-Karaman arasındaki seyahat süresi 1 saat 13 dakikadan 40 dakikaya inecek. Hat kapasitesi de üç kat artacaktır. Tamamı 237 kilometrelik Konya-Karaman-Ulukışla hızlı tren hattı projemizin Karaman-Ulukışla kesiminde ise çalışmalar devam ediyor. Fiziki gerçekleşme oranını yüzde 76'lara ulaştırdık. Hattımızın bir başka kesimi olan Ulukışla-Yenice-Mersin demiryolu hattı projesi de Aksaray-Ulukışla-Yenice hızlı tren hattı olarak Alt Yapı Yatırımları Genel Müdürlüğümüz tarafından yatırım programına alınmıştır. Aksaray – Ulukışla - Yenice hattında da ihale hazırlıkları devam ediyor. Ülkemizin gelişen sanayi, tarım ve turizm kenti Karaman’ın bir başka büyük ilimiz olan Adana’yla da yakınlaştırmak için çalışmalarımız devam ediyor. 

Konya-Karaman-Mersin-Adana arasındaki tüm kesimlerin yapımı tamamlandığında hattımız üzerinde saatte 200 kilometre hızla seyahat edebileceğiz. Yaptığımız her proje, döktüğümüz her metre asfalt, döşediğimiz her metre ray Türkiye’nin geleceğine yapılmış bir yatırımdır. Bu yatırımın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
Ulaştırma ve altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu daha sona Karaman Valiliğini ziyaret etti.  İl protokolü tarafından valilik önünde karşılanan Bakan Karaismailoğlu Valilik Şeref Defterini imzaladıktan sonra Vali Mehmet Alpaslan Işık’tan Karaman’ın ekonomik, sosyal ve kültürel durumuna ilişkin brifing aldı. Ziyaretin sonunda Vali Işık’ın Karamanoğlu Mehmetbey heykelini hediye ettiği Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ilimizdeki ziyaretlerini  Karaman Belediyesi ve AK Parti İl Başkanlığı ile tamamlayarak ilimizden ayrıldı.















karaman karaman hızlı tren karaman haber karamandan haber