HEM ÖĞRENCİ HEM EBEVEYN OKULU ÇOK ÖZLEDİ

Aylar süren uzaktan eğitim sürecinde öğrenciler,

KARAMAN’DA HEM ÖĞRENCİ HEM EBEVEYN OKULU ÇOK ÖZLEDİ

KARAMAN’DA ÖĞRENCİLER YÜZYÜZE EĞİTİMİ ÇOK ÖZLEDİ


Aylar süren uzaktan eğitim sürecinde öğrenciler okullarına gidemese de okul onların evine geldi. Bu süreçte öğrenciler sınıflarını, sıralarını, arkadaşları ve öğretmenlerini de çok özledi. 

Karaman’da eğitim, Uzaktan Eğitim Merkezi EBA TV üzerinden devam ediyor. Corona virüs tedbirleri kapsamında okulların tatil edilmesinin ardından süregelen bu eğitim yönteminin ardından başta çocuklar ve veliler de okulu çok özledi. 

Karaman’da binlerce öğrenci öğrenimini uzaktan internet üzerinden sağlarken,  öğrenciler ise yüz yüze eğitimlerini özledikleri gözlendi. 

Uzaktan eğitim kullanımı ve verim sağlamada, öğrenciler de derslere alışma ve adaptasyon konusunda bir takım zorlu süreç yaşarken, EBA TV kullanan gençler bu durumdan memnun olurken, diğer yandan  yüzyüze eğitimin yerinin asla tutulmayacağını ifade etti.

Karaman’da yine çocukları EBA TV kullanan ebeveynler, yaşanılan pandemi sürecinde eğitimin mecburen uzaktan yapılmasının zorunlu olduğuna dikkat çekerek eğitimin yarım kalmamasından dolayı da memnun oldukların ifade etti. 

OKULDAKİ DİSİPLİNİ ARANIR OLDU

Öğrenciler okullarını çok özlerken diğer yandan evlerde görülen eğitimlerde ise rahatlık biraz olsun çöktü. 

Ders, sanki isteğe bağlı gibi gözlenirken, okulda bir zorunluluk olarak benimsenen disiplin süreci de başta veliler ve öğrenciler için de aranır hale geldi.

Kimi öğrenciler bu durumu; “Evet aslında ihtiyacımız olan şey bu. Evde olduğumuz dönemde kendimizi sanki boşluğa düşmüş gibi hissediyoruz.  Arkadaş ortamımı da çok özledik. Salgın süreci biter ve artık bizlerde bir an önce zilin çalmasını bekliyoruz.”dedi.
 

uzaktan eğitim merkezi eba tv karaman haber gundem öğrenci ebeveyn