Huawei Çinli üreticilere HarmonyOS için çağrıda bulundu

Çinli teknoloji şirketi Huawei yeni mobil işletim sistemi HarmonyOS için çağrıda bulundu. İşte konu ile ilgili detaylar.

Teknoloji gündemini az çok takip edenlerin de bildiği üzere son 1 yıldır çıkan Huawei cihazlarında Google servisleri yer almıyor. Aslında Google uygulamalarının telefonda yer almaması çok da büyük bir sorun değil. Çünkü Huawei, App Gallery ve HMS gibi çözümleri kullanıcılara sundu.

HUAWEİ'DEN HARMONYOS'A GEÇİN ÇAĞRISI

Şimdi ise sıra bu temelin üzerine yeni katlar çıkmaya geldi. Huawei’nin önemli isimlerinden biri olan Richard Yu tüm Çinli üreticilere seslendi. Siz de HarmonyOS’e geçin!

Bilindiği üzere Huawei üzerinde ağır bir ABD ambargosu bulunuyor. Huawei yetkilileri diğer Çinli akıllı telefon üreticilerine, bu durumun yarın bir gün tekerrür edebilme ihtimaline yönelik çağrı yaptı.

Huawei’nin önde gelen isimlerinden Richard Yu, dileyen Çinli akıllı telefon üreticilerinin HarmonyOS’i kullanabileceğini söyledi.

Bu çağrı Çinli üreticiler tarafından cevap bulur mu bilinmez. Fakat halihazırda Huawei App Gallery’de yer alan uygulama sayısı ile Google Play'de yer alan uygulaması sayısı arasında büyük bir fark söz konusu.

Huawei X Gentle Monster Eyewear II incelemesi

Huawei bu marketi geliştirebilirse işler değişebilir. Ancak şimdilik Çinli üreticilerin bu davete icabet etmeleri olası görünmüyor.

Apple uzun süre sonra Huawei’yi geride bıraktı

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ PARTNER Nihal Candan'dan sosyal medyayı sallayan yatak pozu! Outlook hesap silme nasıl yapılır? İşte kalıcı hesap kapatma adımları! Pandemiden onlar kazançlı çıktı!