iPhone'da etkin değil sorununun çözümü

Telefonunuzda iPhone etkin değil hatasını gördüğünüzde cihazınızı sıfırlamadan ve veri kaybınız olmadan nasıl çözebilirsiniz? İşte bu sorunuzun cevabını ve hatanın çözümünü yazımızda bulabilirsiniz.

Cihazınızı cebinize veya çantanıza koyduğunuzda veya parolanızı üst üste yanlış girdiğiniz zaman iPhone telefonunuz hata verir. Bu hata telefonunuzu saldırılardan korumak adına tasarlanmış bir savunmadır. Bu hatayla karşılaştığınız zaman ekranınızda iPhone etkin değil şeklinde bir hata çıkar. Size beklemeniz gereken bir süre olduğunu söyler. Bu süre başlangıçta 1 dakika olur, fakat bu süre gittikçe uzayabilir.

iPhone Etkin Değil Ne Demek?

Bu hata cihazınıza parolayı yanlış girmekten kaynaklanan bir durumdur. Hata telefonunuzu ve telefonunuzda bulunan verileri korumak adına tasarlanmıştır. Size ve telefonunuza saldırmak isteyenler bu şekilde engellenir. Fakat bu hata ile siz de zaman zaman karşılaşabilirsiniz. Bu hata ile karşılaştığınız zaman cihazınızın ekranında iPhone etkin değil uyarısını görürsünüz. Cihazınız ekranında “1 dakika sonra tekrar deneyiniz.” uyarısı verir. Eğer parolayı yanlış girmeye devam ederseniz bu süre daha da uzayabilir. Böylelikle telefonunuza erişiminiz sistem tarafından engellenir. Peki bu sorunu verilerinizi kaybetmeden nasıl çözebilirsiniz?