"İş ve İnşaat Makineleri Sektörü Değerlendirme Toplantısı" Ankara'da yapıldı

Ankara Sanayi ve Teknoloji İş Birliği Kurulunun (SANTEK) İş ve İnşaat Makineleri Sektörü Değerlendirme Toplantısı, OSTİM Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.Toplantının...

Ankara Sanayi ve Teknoloji İş Birliği Kurulunun (SANTEK) İş ve İnşaat Makineleri Sektörü Değerlendirme Toplantısı, OSTİM Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Toplantının açılışında konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Yardımcısı Hasan Büyükdere, küresel pazarlardaki rekabetin üretimde daha verimli olmayı zorunlu kıldığını belirterek, kamu ve özel sektör ile üniversitelerin teknoloji geliştirmede iş birliği yapmaları gerektiğini söyledi.

Ankara'nın sanayi kümelenmesinde öncü olduğuna dikkati çeken Büyükdere, Türkiye'nin, sanayi alanında, gelişmiş ülkelerle arasındaki farkı kapatmak için gayret ettiğini ifade etti.

- Ekonomik bağımsızlığımızı kazanmalıyız

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir de Türkiye'nin teknoloji ve cari açığı olduğunu, teknoloji açık kapatılırsa cari açığın da kapanabileceğini belirtti.

Özdebir, daha çok ve daha yüksek katma değerli ürün üretip daha fazla ihracat yaparak Türkiye'nin ekonomik bağımsızlığını kazanabilmesini amaçladıklarını dile getirerek, Ekonomik bağımsızlık, tıpkı Kurtuluş Savaşı gibi, hep birlikte el birliğiyle üzerinde çalışmamız, düşünmemiz ve çaba sarf etmemiz fedakarlıklar yapmamız gereken bir savaş. dedi.

Özdebir, referans eksikliğinden dolayı, belediyelerin ve diğer kamu kuruluşlarının yabancı markalı ürünleri satın almayı tercih edebildiklerine dikkati çekerek, Halbuki onların Türkiye'de tercih etmedikleri bir çok ürün, dünyada birçok ülkedeki pazar liderlikleri olmalarına rağmen, maalesef Türkiye'de yeteri kadar tanınamıyor. Bazılarının dünya pazarında kendi adlarında almış olduğu pay Türkiye'nin dünya pazarından almış olduğu payın üstünde. diye konuştu.

OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın da özel sektör, kamu ve üniversitelerin bir araya gelmesinin teknoloji geliştirmedeki rolüne değinerek, Buna duyarlı çok kamu kurumuz var. Bu etkinlikte de ortaya çıkıyor. Katkı veren kurumlara teşekkür ederim. ifadesini kullandı.





AA