15 Temmuz gazileri ile şehit aileleri Ümraniye'de bir araya geldi

Ümraniye Belediyesi, 15 Temmuz gazileri ve şehit yakınlarının bir araya geldiği yemekli program düzenledi. Yemekte konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, "Gazi olmak, büyük bir imtiyazdır. Şehit olmak ondan daha büyük bit imtiyazdır....

Ümraniye Belediyesi, 15 Temmuz gazileri ve şehit yakınlarının bir araya geldiği yemekli program düzenledi. Yemekte konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, "Gazi olmak, büyük bir imtiyazdır. Şehit olmak ondan daha büyük bit imtiyazdır. O gece nasibi olanlar gazi oldu. O gece nasibi olanlar şehit oldu. Rabbim hepsinin mekanını cennet eylesin" dedi.

Ümraniye Belediyesi ile 15 Temmuz Şehit Yakınları ve Gazileri Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği yemekli program nikah sarayında gerçekleşti. Programa Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ile çok sayıda şehit yakını ve gazi katıldı. Yemek öncesi şehitlerin anısına Kur’an-ı Kerim okundu. Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından Ümraniye Belediyesi tarafından hazırlanan 15 Temmuz konulu "Evlat" isimli çizgi filmin fragmanı izlendi.

Gazilerin ve şehit yakınlarının acılarının dindirilmesinin mümkün olmadığını söyleyen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, "Ne gazilerimizin ne de şehitlerimizin ve şehit yakınlarımızın yaşadığı acıları bitirmek ve yok etmek mümkün değil. Ama biz biliyoruz ki devletin sağladığı imkanlar, belediyemizin sağladığı imkanlar hiçbirisi bu vatan uğrunda canlarını feda etmiş kahramanlarımızın ve bu vatan uğrunda kurşunlara göğsünü siper etmiş kahramanlarımızın o fedakarlıklarının zerre miktarı kadar dahi karşılığı değildir. Onun karşılığını verecek olan Rabbim, Cenabı Hak’tır. Cennetiyle cemaliyle şereflendirsin. Bundan daha güzel ödül mü olur? O gece 2- 3 milletvekili arkadaşımla oturuyorduk. İlk haberler gelmeye başlandığında doğrusu inanamadık. Çünkü bu çağda, bu devirde artık Türkiye’nin birçok şeyi aştığına inandığımız bugünde, böyle bir kalkışmanın akılla, mantıkla, insafla ve insanlıkla yorumlanabilecek bir tarafı yok" diye konuştu.

“Gazi olmak, büyük bir imtiyazdır. Şehit olmak ondan daha büyük bir imtiyazdır”

"Gazi olmak, büyük bir imtiyazdır. Şehit olmak ondan daha büyük bit imtiyazdır" diyen Başkan Can, “O gece nasibi olanlar gazi oldu. O gece nasibi olanlar şehit oldu. Rabbim hepsinin mekanını cennet eylesin. Tarih boyunca çok büyük kahramanlarımız, çok büyük şehitlerimiz, çok büyük gazilerimiz olmuştur. Ama bunlar farklı, neden farklı? Çünkü karşılarında silahla kendilerini karşılayacak birileri olduğunu düşünmüyorlardı. Üzerlerine yaylım ateşi yapacak Türkiye Cumhuriyeti’nin silahlı kuvvetlerinin hiçbir şerefli mensubu bu milletin çocuklarına silahla ateş edemezlerdi öyle düşünüyorlardı. Bu duygu ile gittiler ellerinde bir çakı, bir bıçak bile yoktu. Dolayısıyla oraya savaşmaya değil, dur demeye gitmişlerdi” şeklinde konuştu.