ARNAVUTKÖY İLÇEMİZDE TOPLU AÇILIŞ TÖRENİ

Arnavutköy ilçemizde yapımı tamamlanan 82 hizmetin toplu açılış töreni düzenlendi.

Törene Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Vali Ali Yerlikaya, milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta Cumhurbaşkanı Erdoğan vatandaşlarımıza hitaben yaptıkları konuşmasına; "Eskiden buralarda yaşamış bir Arnavut vatandaşımıza ithafen Arnavutköy ismini alan bu bölgemiz, zamanla büyümüş ve bugünkü halini almıştır.” diyerek başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün burada Arnavutköy ilçemize kazandırdığımız, potansiyeliyle mütenasip 415 trilyon lira yatırım bedeli olan 82 kalem eserin toplu açılış töreni vesilesiyle bir arada bulunuyoruz.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Belediyemiz 105 trilyon liralık yatırımla hem mimari olarak hem kullanım olarak gerçekten özenle hazırlanmış bir Arnavutköy yönetim ve hizmet merkezi inşa etti.

İçinde belediye ve meclis birimlerinin, Nuri Pakdil Kültür Merkezi'nin, kreşin, spor merkezinin, nikâh ve düğün salonlarının yer aldığı bu merkezin resmi açılışını bugün gerçekleştiriyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Toplam 82 kalem eserin Arnavutköy’ümüze ve İstanbul’umuza hayırlı olmasını diliyorum. Bu eserlerin şehrimize kazandırılmasında emeği geçen Belediye Başkanımız ve ekibi başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Tören, kurdele kesiminin ardından sona erdi.