Çanakkale Destanı, Bağcılar'da yeniden canlandı

Bağcılar Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 102. yıl dönümünde farklı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Kurulan 'Truva'dan Çanakkale'ye, Çanakkale'den 15 Temmuz'a Platosunda profesyonel oyuncular Çanakkale ve 15 Temmuz skeçlerini...

Bağcılar Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 102. yıl dönümünde farklı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Kurulan ‘Truva’dan Çanakkale’ye, Çanakkale’den 15 Temmuz’a Platosunda profesyonel oyuncular Çanakkale ve 15 Temmuz skeçlerini canlandırdı.

Bağcılar Belediyesi’nin 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 102. yılına özel Kirazlı Meydanı’nda hazırladığı ‘Çanakkale’den 15 Temmuz’a’ temalı Çanakkale Platosu için açılış töreni düzenlendi. Törene Bağcılar Kaymakamı Orhan Çiftçi, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ilçe protokolü, Diriliş Ertuğrul dizisinden bazı oyuncular ve vatandaşlar katıldı.

“Türk milleti ülkesini işgalden kurtardı”

Platonun açılışında bir konuşma yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırısı, Çanakkale’de ecdadın vatanına, bayrağına, bağımsızlığına göz koyanlara en güzel dersi verdiğini ifade etti. 15 Temmuz’da o ruhun yeniden şahlandığını belirten Çağırıcı, 15 Temmuz’da Türkiye’nin bir darbe girişimine, terör eylemine, örtülü bir işgal girişimine maruz kaldığını söyledi. Çağırıcı daha sonra, “Emperyalist güçlerin Türk Ordusunun içerisinde devşirdiği üniformalı hainler, 15 Temmuz’da darbe ve işgal girişimine kalkışmışlardır. Ama hesap edemedikleri bir şey vardı. Milletin kendisi. O gece Türk milleti sadece bir darbeyi önlemekle kalmamış, aynı zamanda ülkesini işgal girişiminden kurtarmıştır” dedi.

Menderes’in asılışı da canlandırıldı

Konuşmaların ardından özel tasarımla kurulan platoda 63 profesyonel tiyatrocu Çanakkale Zaferi’ni görsel ve işitsel efektler eşliğinde canlandırdı. Oyunda çorba ve çavdar ekmeğinden oluşan azıklarıyla zamanın en güçlü donanmasına sahip yedi düvele “dur” diyen Mehmetçiğin destansı mücadelesi gözler önüne serildi. Oyunda büyük zaferin kazanılmasında önemli rol oynayan Seyit Onbaşı’nın topu kaldırışı ilgi gördü. Platodaki etkinliklerde en duygusal anlardan birisi de merhum Adnan Menderes’in idam edilişi ile ilgili oyunda yaşandı.

Platoda ayrıca 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında vatanını korumak için mücadele verirken şehit düşen kahramanların isimleri de yer aldı. Çanakkale Türküsü klibinin izletildiği programda Truva atı ile Çanakkale Şehitler Anıtı maketi de yerini aldı.

Gösteri 25 Mart’a kadar devam edecek

Özel ışıklandırmalarla süslenen platoda ‘Truva’dan Çanakkale’ye, Çanakkale’den 15 Temmuz’a’ oyunu 18-25 Mart tarihleri arasında her gün 11.00, 13.00, 15.00 ve 17.00 saatlerinde izlenebilecek.