Dünyanın En Büyük Hastanelerinden Biri

İlk imzalar atıldı. Dünyanın en büyük hastanelerinden biri İstanbul, Başakşehir'e geliyor.İkitelli Şehir Hastanesinin kredi anlaşması imzalandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başakşehir Kayaşehir’de inşa edilecek olan İkitelli İstanbul Şehir Hastanesi’nin kredi anlaşmasını imzaladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "5 bin işçi ve 400 mimar, mühendisin çalışmasıyla 36 ayda tamamlanması planlanan İkitelli Şehir Hastanemiz, İstanbul'a ve ülkemize sağlık alanında yepyeni bir vizyon katacaktır. Bu finansman anlaşması Türkiye'nin uluslararası kredibilitesinin de yüksekliğine işaret ediyor" dedi.

Dünyanın en büyük sağlık komplekslerinden birisi olacak olan İkitelli İstanbul Şehir Hastanesinin kredi anlaşması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Çırağan Sarayı’nda imzalandı. Programa Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, proje ortakları ve çok sayıda davetli katıldı.

Sözlerine dün meydana gelen ve Bodrum’un etkilendiği deprem ile ilgili konuşarak başlayan Erdoğan, yapılan anlaşma ile ilgili Japon milletine teşekkür etti, “15 Temmuz darbe girişimi sonrası Japonlar ile firma yetkililerinin Ankara’da bir araya geldiğini ifade eden Erdoğan, “Kimilerinin kuru bir geçmiş olsun demeyi bile imtina ettiği dönemlerde böylesine yüksek bir anlaşma yapılması gerçek dostların yapacağı bir şeydir. Şimdi Japon dostlarımız ile yine önemli bir proje ile birlikteyiz. Sinop’taki Nükleer Enerji Santrali ile Japon dostlarımız ile beraberiz” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: “ŞEHİR HASTANELERİ BENİM HAYALİMDİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan:

“Şehir hastaneleri birinci derece ve sadece büyükşehirlerimizi hedef alan hastaneler zinciridir. Özel bir kanun çıkarmak dahil tüm sorunları çözerek 2013'te ilk 13 hastane için imzaları atmayı başardık. İnşaatına başlayamadıklarımız var. Tüm desteğime rağmen böyle bir gecikme ortaya çıkmasından dolayı da müteessirim. Bu kayıp ülkemindir. 2019 yılında da Eskişehir, Elazığ ve Konya Karatay şehir hastanelerini açmayı planlıyoruz. Şu anda 21 proje ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Sağlık konusu, eğitim, emniyet ve adaletle birlikte öncelik verdiğimiz 4 alandan biridir” dedi.

Türkiye’de sağlık sektörüne de değinen Erdoğan, “ Şimdi bir bilemediniz 2 yataklı odalar ve çünkü bu millete bu yakışır. Ben eminim gençlerimizde büyüklerimize sorarak bu gerçeği anlayacaktır. Ben hastanelerden sabah erkende anacağımın beni gönderip numara aldırdığı günleri hatırlarım. Bir röntgen için 7-8 ay sonraya gün aldığımız günler var. Ama şimdi öyle bir şey söz konusu değil bunlar aşıldı. Dünyada ne varsa bunların hepsi ülkemizde var buraya geldik. Hizmete açtığımız şehir hastaneleri gençlerimize de günler bir mukayese verecek. Aldıkları sağlık hizmeti karşısında buraların paraları olduğunu sanarak hala paralı olduğunu sanan vatandaşlarım olduğunu biliyorum. Bir devlet sağlıklı bir nefes için devletini feda etmeye hazır olmalıdır. İnşallah 2023 hedeflerimizi gerçekleştirerek bu hedefleri çok daha iyi yerlere çıkaracağız” ifadelerini kullandı.

“BAŞAKŞEHİR SAĞLIK KENTİ OLACAK”

Kredi imza törenine katılan Başkan Uysal, şehir hastanelerinin Türkiye’de sağlık alanında kat edilen mesafeleri göstermek adına güzel bir örnektir olduğunu belirterek, “Kayaşehir’de inşasına başlanılan sağlık kompleksimiz yalnızca Başakşehir’e değil çevre ilçelerimize de hizmet verecek. Hastanemiz Türkiye’ye ve ilçemize hayırlı olsun” şeklinde konuştu. 

1 MİLYON METREKARENİN ÜZERİNDE ALAN

İstanbul İkitelli Şehir Hastanesi, tamamlandığında 2.700 yatak kapasitesine sahip olacak ve günde 23 bin 600 hastaya hizmet verecek. 1 milyon metrekarenin üzerinde inşaat alanı olan şehir hastanesi, dünyanın en büyük hastanelerinden biri olacak. Yapıların deprem yüklerini aktarmada en etkili teknoloji kabul edilen sismik izolatör teknolojisi ile donatılacak olan hastane, deprem anında bile normal faaliyetine devam edebilecek. Deprem sırasında ve sonrasında bile tüm operasyonel faaliyetler aksama olmadan yerine getirebilecek.

2020 yılında hizmete girmesi planlanan İkitelli Şehir Hastanesi Projesi, inşaat sürecinde aylık yaklaşık 6 bin kişiye, hastane tamamlandığında ise yaklaşık 10 bin kişiye doğrudan istihdam sağlayacak. Projenin 1 Ekim tarihinde inşaatına başlanması ve 36 ayda tamamlanması planlanıyor.