İBB FİLİSTİN'E DESTEK İÇİN KUDÜS'E GİDİYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in Başkenti olarak tanıması ve Filistin'de artan baskılar nedeniyle Türkiye'nin ve İBB''in Filistinlilerin yanında yer aldığını göstermek için Kudüs'e gidecek. İBB Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Temel Başalan, 'Tam 400 sene Filistin'in koruyucusu olmuş İstanbul'un, bugün de Filistin'in yanında yer aldığını dünyaya göstermek istiyoruz' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Filistinlilere destek amacıyla Filistin’in Başkenti Doğu Kudüs’ü ziyaret edecek. İBB Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edilen rapor kapsamında, mecliste temsil edilen AK Parti, CHP ve MHP’li 160 İBB Meclisi Üyesi 3 ayrı grup olarak Şubat ve Mart aylarında Kudüs’ü ziyaret edecek.

Kudüs’te Filistinli resmi makamlar ve oradaki Türk Büyükelçiliği’ni ziyaret edecek olan meclis üyeleri, Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı kılacak, tarihi ve kutsal mekanları ziyaret edecekler.

İBB Meclisi toplantısında kararla ilgili konuşan AK Parti Grup Başkan Vekili Temel Başalan, “Tam 400 sene Filistin’in koruyucusu olmuş İstanbul’un, bugün de Filistin’in yanında yer aldığını dünyaya göstermek istiyoruz. 23 Şubat Cuma günü Sabah ve Cuma Namazları Mescid-i Aksa Cami’nde toplu olarak kılacağız” dedi.

İlk meclis üyesi grubunun 22-25 Şubat, ikinci grubun 1-4 Mart, 3. Gurubun ise 8-11 Mart tarihlerinde Kudüs’ü ziyaret edeceğini açıklayan Temel Başalan, “Türkiye olarak biz ve İslam İşbirliği Teşkilatı Doğu Kudüs’ü Filistin’in Başkenti olarak tanımıştır. ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in Başkenti olarak kabul etmemesinin ardından bütün dünya ülkeleri BM’de alınan kararla bunu kabul etmediklerini göstermiştir” diye konuştu.