ŞEYMA ŞAHİN "VEFA OLSA GEREK" PROGRAMINA KATILDI

İstanbul Valisi Vasip Şahin'in eşi Şeyma Şahin, Uluslararası Gençleri Topluma Kazandırma ve Eğitim Derneği'nin (UKTE-DER), ihtiyaç sahibi öğrencilere burs imkânı sağlamak amacıyla Sancaktepe Ortadağ Bervaze Sosyal Tesisleri'nde düzenlendiği kahvaltıya katıldı.

Programa Şeyma Şahin’in yanı sıra; AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, UKTE-DER Yönetim Kurulu Başkanı Handan Yeniğün ve çok sayıda davetli katıldı.

Program, protokol konuşmalarıyla başladı.

Programda konuşma yapan Şeyma Şahin, “Geleceğimizin en büyük güvencesi olan çocuklarımızı manevi değerlere sahip, kültürel düzeyleri yüksek, üreten, paylaşan, yurt ve dünya sorunlarına karşı duyarlı olan ve bunlara çözümler üreten bireyler olarak yetiştirmek vazgeçilmez ve aksatılmaz görevlerimiz arasındadır.” dedi.

Şahin, “Türkiye’nin geleceği, yarınlarımız çocuklarımız, dünya milletleri ile yarışabilmek için iyi bir eğitim almak zorundalar. Onların görevi kendilerine büyük hedefler seçip hedeflerine ulaşmak için durmadan yılmadan çaba göstermektir. Eğitime verilen her türlü destek kutsaldır. Bizlerin görevi elimizden gelen gayreti göstererek çocuklarımızın daha iyi bir eğitim almalarını sağlamaktır. Eğitimde şüphesiz devlet olarak pek çok şey yaptık, yapıyoruz, yapacağız ama bütün bunların ötesinde, sivil toplum kuruluşlarımızın yaptığı katkılar da büyük önem taşımakta. Bu hususta titiz ve özverili çalışmalar yürüten ve diğer kuruluşlarımıza da örnek olan Ukte-Der’in gayretleri takdire şayandır.” şeklinde konuştu.

Zeytin Dalı Harekâtı’na da değinen Şahin, “Bizler asırlardır, bütün dünyanın imrendiği bir coğrafyada, hak ve adalet şuuruyla, zulüm ve haksızlığın her daim karşısında durarak yaşamaktayız. Bu yönümüzle de hep sıkıntılarla karşılaştık. Ama bu sıkıntıları Allah’ın izniyle geçmişte nasıl aşmışsak, Çanakkale’de nasıl aşmışsak, Millî Mücadele’de nasıl aşmışsak, 15 Temmuz’da nasıl aşmışsak bundan sonra da aşmaya devam edeceğiz. Bugün Zeytin Dalı Harekâtıyla yine milletimizin hedefleri doğrultusunda dünyada adaletin, refahın, huzurun tesisi konusunda yaptığımız bir mücadeleyi Afrin’de yürütüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Programda konuşma yapan AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu şunları kaydetti:

“Türkiye coğrafyasında birçok ülkede yönetilebilirlik özelliği ortadan kalkmışken; birçok komşusunda şiddet, iç çatışma, istikrarsızlık ve belirsizlik hüküm sürerken adeta bir güven, huzur ve istikrar adası olarak varlığını sürdürmektedir. Bunda en büyük etken Türkiye’nin güvenlik kodlarını doğru okuyup hareket eden, rasyonel ve reel politik bir zeminde yol alan dış politikamız olmuştur. Bölgede bulunan başka aktörlerin sahadaki değişen dengelere uygun olarak farklı hareketler ve iş birlikleri içine girmesi eleştirilmezken; Türkiye’nin gelişen süreç ve değişen dengeler noktasında bir takım yeni adımlar atması, yeni iş birliklerini hayata geçirmesi veya yeni bir politika uygulamaya koyması bazı malum çevrelerce eleştirilmektedir. Oysa Türkiye attığı her adımla milli hedeflerimizi gerçekleştirmeyi, ulusa güvenliğimizi sağlamayı ve bölgenin huzuru ve istikrarına da katkı sunmayı amaçlamaktadır. Bu doğrultuda Türkiye geliştirmiş olduğu yeni güvenlik anlayışına uygun olarak artık tehlikeyi kendi topraklarında bekleyip karşılayan değil; risk ve tehditleri sınırlarımızın ötesinde, kaynağında bulup imha eden, önleyici bir güvenlik konsepti hayata geçirmiştir.”