VALİ ŞAHİN MUHTARLAR İLE BİR ARAYA GELDİ

İstanbul Valisi Vasip Şahin; Beşiktaş, Beyoğlu, Kâğıthane, Sarıyer ve Şişli İlçelerinin muhtarlarıyla bir araya geldi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin; Beşiktaş, Beyoğlu, Kâğıthane, Sarıyer ve Şişli İlçelerinin muhtarlarıyla bir araya geldi.

Düzenlenen programa İstanbul Valisi Vasip Şahin, il müdürleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile muhtarlar katıldı.

İstanbul Valiliği tarafından Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde organize edilen toplantıda Vali Vasip Şahin yaptığı konuşmada, bu tür toplantıların görüş alışverişinde bulunulması açısından verimli olduğunu dile getirdi.

Ulaşılmayan ve derdine çare olunmayan insanların çektiklerinin yöneticilerin omuzlarında bir yük olarak duracağını anlatan Vali Şahin, "Bu insanların çaresizliği ve muhtaçlığıyla baş başa kaldıklarında çektikleri bir 'ah' inanın sizi ve bizleri mahvedebilir. Bu nedenle özellikle bizim sosyal yardımlaşma vakıflarımızla doğrudan ve ciddi bilgi alışverişinde, iletişimde bulunun." diye konuştu.

“EĞER BİR İNSAN ÖDÜLÜ HAK EDİYORSA, ONA ÖDÜLÜ VERMEKTİR ADALET.”

Muhtarları "mahallelerini en iyi tanıyan insanlar" şeklinde tanımlayan Vali Şahin, "Kim fakirdir, kim değildir? Bu konularda muhtarlardan gelen meselelerle öncelikli ilgileniliyor. Biz hak edene hakkını vermek durumundayız. Adalet tam da budur. Eğer bir insan ödülü hak ediyorsa, ona ödülü vermektir adalet. Adaleti de birlikte sağlayacağız. Çünkü adaletin sağlandığı yerler; icra yerleri, yani yürütmedir, sizler bizler gibi hizmet eden kurumlardır. Adaletin sağlandığı yerler, mahkemeler değildir. Mahkemeler, adalet bozulursa, adaleti düzeltme yerleridir. Eğer yürütmede, icraatın içinde bulunanlar olarak biz, adalet noktasında görevimizi tam yaparsak, mahkemelere çok fazla görev ve iş düşmez. Onun için her birimiz adaletin, hakkın, hukukun yerli yerine konulması bakımından ayrı ayrı görevliyiz." dedi.

“MUHTARLARIMIZ GÖREV YAPTIKLARI MAHALLELERDE ÇOK CİDDİ BİR YÜKÜ OMUZLUYOR.”

Vali Şahin, muhtarlarla buluşma toplantılarında, birtakım düzenlemelerin sahadaki yansımalarının birlikte istişare edilmesi, eksiklik ve aksayan yönlerin belirlenmesi, karşılıklı destek ve yardımda bulunulması gibi konuların görüşme imkânının bulunduğuna dikkat çekerek, "Hepimiz bulunduğumuz noktada, halkımıza hizmet etmekle görevliyiz. Bütün hedefimiz, vatandaşımıza hizmet götürmek ve onların hayatını daha da kolaylaştırmaktır. Dolayısıyla hedefimiz, amacımız birdir. Elimizde kullandığımız ve adına yetki dediğimiz enstrümanımız da aslında ortak. Önemli olan bunu birlikte çok uyumlu ve en iyi şekilde işletmek ve insanımıza en iyi hizmeti verebilmektir. Onun hayatının refah seviyesini yükseltmek ve mutluluğunu artırabilmektir. Muhtarlarımız görev yaptıkları mahallelerde çok ciddi bir yükü omuzluyor. Birtakım mahallelerimiz nüfus yoğunluğu itibarıyla taşradaki birçok ilden daha büyük olabiliyor. Onlara tek başınıza, çok da geniş olmayan yetkinizle, kıt kanat imkânlarınızla hizmet etmeye çalışıyorsunuz. En azından hizmet götürülmesi için kurumlarla arada bir bağ oluşturmaya çalışıyorsunuz. Onun için siz muhtarlarımızın yaptığı iş çok daha zor ve bana göre çok kutsaldır. Bunun için sizlere çok teşekkür ediyorum." diyerek sözlerini tamamladı.