İŞTE O GERÇEKLER..!

Acar muhabirin 'fail ile meful'u karıştırması da çarpıtmalı gündemin detaylarını kamera görüntülerinin ardından tüm çıplaklığıyla gözler önüne serdi.

PARTİ BAŞKANI KARAKOLDA YUMRUK ATMAMIŞ, YUMRUĞU KENDİ YEMİŞ

YALAN HABER YAZAN ACAR MUHABİR, ULUSAL MEDYA’YI YANILTTI, SİYASİ PARTİ VE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’DE YALANCI POZİSYONUNA DÜŞTÜ

İŞTE O GERÇEKLER..!

KARAMAN’DA son iki gündür gündemi meşgul eden karakolda siyasi parti gençlik kolları başkanı ile emniyet şube müdürü arasında yaşanılan olaylarla ilgili,  gündemin çarpıtıldığı gözlendi.

Haberi yapma telaşında olan acar muhabirin “fail ile meful”u karıştırması da çarpıtmalı gündemin detaylarını kamera görüntülerinin ardından tüm çıplaklığıyla gözler önüne serdi.

Bazı ulusal ve yerel haber kaynaklarında Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Kemal Toprak isimli şahsın, karakol binasında emniyet şube müdürüne saldırdığı iddiaları bu görüntülerle asılsız çıkarken; aksine, kendisinin Şube Müdürünü tahrik ederek yumruk darbesi aldığı ortaya çıktı.

Olayın ertesi günü Ak Parti yöneticileri ile Emniyet Müdürlüğü ortak basın açıklama yapmak zorunda kaldı. Yapılan açıklamada, her iki taraf, “fiili müdahale yaşanmamıştır.”derken yaşanılan görüntüler, ortak basın açıklamasını da yalanladı.

OLAYIN ÖZETİ

İddiaya göre kentte önceki gün seçim çalışması yürüten Ak Parti’li gençlerin, ihbar ve şikayet üzerine polis merkezine ifade için davet edildiği öğrenildi. Bu durumu öğrenen AK Parti Karaman Gençlik Kolları Başkanı Kemal Toprak, polis merkezine gelerek burada Çevik Kuvvet ve Güvenlik Şube Müdürü Alparslan Yanar ile koridor girişinde öncesinde sözlü münakaşa yaşadıkları gözlendi. Tartışmanın uzaması üzerine Emniyet Şube Müdürü Yanar’ın koridordan ayrıldığı sırada kapı önünden gitmeyen Gençlik Kolları Başkanı Toprak’ın sözlü tartışmayı uzatması üzerine sinirlerine hakim olamayarak yumruk salladığı gözlendi. Bu durum güvenlik kameralarına yansırken çıkan arbede polis ekiplerinin de araya girmesiyle daha da büyümeden önlendi. 

YUMRUK ATAN MÜDÜR, BASIN AÇIKLAMASINDA YER ALMADI

Yaşanılan olay, haber kaynaklarında yer alan Emniyet Şube Müdürüne saldırıldığı gerçeğini yansıtmazken, olaydan bir gün sonra ise Ak Parti İl Başkanlığı ve Emniyet Müdürlüğü ortak bir açıklama yaparak konunun sadece sözlü bir münakaşadan ileri geldiği yönünde belirtildi.

Olayı asılsız beyan eden AK Parti İl Başkanı Avukat Murat Öztürk, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Avukat Kemal Toprak ve İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş ortak bir basın açıklamasında bulundu.

Yapılan ortak basın açıklamasında ise olayın faillerinden Emniyet Şube Müdürünün fotoğraf karesinde yer almaması da dikkat çekti.

ORTAK “YALAN” AÇIKLAMA

AK Parti İl Başkanı Avukat Murat Öztürk “Biz hiçbir zaman siyasi çalışmalarda gerginliğin tarafı olmadık. Sadece dün karakolda gençlik kolları başkanımızın ifade alma sırasında gözlemci olarak bulunduğu sırada bir ağız tartışması olduğunu biliyoruz. Araştırmalarımız da bu yönde. Bu konuda emniyet müdürümüzle de görüştük. Yapılan ilk görüşmede zaten sadece tartışma olduğu ortaya çıktı. Bunu kendi gözlemlerimizle de gördük. Kesinlikle biz tüm çalışmalarımızda olduğu gibi AK Parti olarak polisimizin, devletimizin ve güvenlik güçlerimizin yanında olduk. Herhangi bir fiili müdahale durumu söz konusu dahi olamaz. Sadece ağız tartışması olduğunu ben burada ifade etmek isterim. Kemal Başkanımız da burada, emniyet mensubu arkadaşlarımız da burada. Emniyet müdürümüzün de ilk tespitleri bu yöndedir.”derken, bir fiili müdahalenin ise yaşandığı kameralara yansıdı. 

DEVA PARTİSİ, “TOPRAK, GRUBU TAHRİK ETMEYE DE ÇALIŞTI”

Öte yandan DEVA Partisi Karaman İl Başkanı Mustafa Burak Demirer, kentte kutlanan 1 Mayıs İşçi Bayramı etkinliklerinde AKP il Başkanı Kemal Toprak ve beraberindeki gençlerin yürüyüş yapan kalabalığı tahrik etmeye çalıştığını öne sürdü. Polis merkezinde yaşanan darp olayına ilişkinde açıklama yapan Demirer, şunları söyledi:

“Dün öğlen saatlerinde 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla tüm sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin temsilcileri ile birlikte İstasyon Caddesi üzerinde planlı ve izinli bir yürüyüş gerçekleştirildi. Bizler de bu yürüyüşe misafir olarak katıldık, işçilerimizin her zaman olduğu gibi yanında durduk. AK Parti seçim bürosunun önünden geçtiğimiz dakikalarda, burada Ak Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Kemal Toprak ile birlikte 50’ye yakın gencin bir anda yüksek sesle bir müzikle provokatif girişimi ve hep beraber eş zamanlı olarak el hareketleriyle bütün grubu tahrik etmeye çalıştığına şahit olduk. Kendilerini defalarca arkadaşlarımız uyarmasına rağmen davranışını sergilemekle devam ettirdiler.”dedi.





Karaman Haber Gündem Ak Parti Emniyet Şube Müdürü