İşyerleri Koronavirüs Tedbirleri Kapsamında Dezenfekte Edildi

Vali Mehmet Alpaslan Işık, koronavirüs (covid-19) tedbirleri kapsamında yapılan dezenfekte çalışmalarını yerinde inceledi.


24 Ağustos 2020 Pazartesi saat 22.00’da Atatürk Parkından başlayan işyerlerini dezenfektasyon çalışmalarından önce gazetecilere açıklamada bulunan Vali Işık, "Son zamanlarda Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de meydana gelen koronavirüs vaka sayısındaki artış nedeniyle valiliğimiz tarafından bugünden itibaren tam bir seferberlik ilan ettik. Bu kapsamda valiliğimiz tarafından temin edilen dezenfektanlarla umumi açık yerleri yine valiliğimize bağlı müdürlüklerden sağlamış olduğumuz aletlerle ilaçlama yapıyoruz. Buna aralıksız olarak devam edeceğiz. İnşallah koronavirüs salgınını kısa bir sürede Karaman’dan istediğimiz seviyeye düşürerek yok edeceğiz. 
Bugüne kadar düğün salonlarında yaptığımız denetimlerde hep uyarıcı şekilde davrandık. Tam olarak uyduklarını söylemek mümkün değil. Ancak bundan sonra cezai yaptırımlara da artık taviz vermeden başlayacağız. En kısa sürede onlara da bir çeki düzen vermeyi amaçlıyoruz. Yarından itibaren bir dizi tedbirler alacağız. Belki düğünlerle ilgili olarak nikâh tipine dönüş olabilir. Çünkü koronavirüs toplu yerlerde bulaşıyor.  Özellikle düğünler ve kafelerde sıkı önlemler almazsak biz bunun önüne geçemeyiz” dedi.
Kamu kurum ve kuruluşlardan oluşan teknik personel ve ilaçlama makinalarıyla İsmet Paşa Caddesi ve 1. İstasyon Caddelerindeki esnafları ziyaret ederek, koronavirüs kapsamında alınan tedbirleri kontrol eden Vali Mehmet Alpaslan Işık, maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uyulması konusunda işletme sorumluları ve vatandaşlara uyarılarda bulundu.
Vali Mehmet Alpaslan Işık, işyerlerine ilaçlama yapan personellere teşekkür ederek kolaylıklar diledi.

karaman koronavirüs karaman koronavirüs ölüm karaman koronavirüs haber karaman koronavirüs testi karaman koronavirüs haritası