İYEP nedir? İYEP hakkında bilinmesi gerekenler - İYEP ne zaman başlayacak?

İYEP, ilkokul 3. ve 4. sınıflarda matematik ve Türkçe derslerinde yeterli kazanımları edinemeyen öğrenciler için yetiştirme programı anlamına geliyor. İYEP'te öğrenci sadece Türkçe, sadece matematik ya da her iki programa birden dahil olabiliyor. Peki İYEP nedir, ne zaman başlayacak? İşte tüm merak edilenler...

Öğrencilerin psikososyal açıdan desteklenmesini sağlamak, sonraki eğitim kademelerinde ortaya çıkması muhtemel uyum sorunlarını önlemek, iletişime ve öğrenmeye açık, özgüven ve sorumluluk sahibi öğrenciler yetiştirmek İYEP’in amaçlarından yalnızca bazılarıdır.

İYEP nedir?

İlkokul çağı, etkili öğrenmenin ilk adımlarının atıldığı kritik bir dönemdir. Bu dönemde öğrenciler okuma yazma öğrenmekte, Türkçe’nin dört temel alanı olan dinleme, konuşma, yazma ve okuma becerilerini geliştirmekte, sayıları, dört işlemi kavramakta ve matematiksel kavramları günlük hayatlarında kullanmaktadırlar. İlkokulda öğrenilen bu bilgiler öğrencinin gelecekte öğreneceği tüm bilgilere zemin oluşturmaktadır. İlkokuldan mezun olan bir öğrencinin mevcut programın hedeflerine bağlı olarak okuma becerileri ile matematik okuryazarlığı düzeylerinin bir sonraki öğrenmeye temel oluşturacak düzeyde olması istenen bir durumdur. Öğrencilerin Türkçe ve matematik derslerindeki akademik gelişimlerinin yanında toplumla uyumlu yaşamasını sağlayacak, çevresiyle anlamlı ilişkiler kurabilmesine olanak verecek düzeyde dil kullanma ve günlük yaşantısında gerekli olan matematiksel işlemler yapabilme becerilerini geliştirmek temel eğitim kurumlarının öncelikli hedefleri arasındadır. Bu hedeflere ulaşmakta güçlük çeken öğrencilere gerekli destek eğitimi sunulmaktadır.