Eğitimlerini Başarı İle Tamamlayan 1636 Astsubay, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ve Vali Ayyıldız'ın Katıldıkları Törende Mezun Oldu.

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ve İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi bünyesinde bir senelik eğitimlerini tamamlayan 2'nci dönem Sözleşmeli Sivil Kaynaklı Astsubayların Foça Jandarma Komando Teröristle Mücadele Harekâtı Okul Komutanlığı'nda düzenlenen mezuniyet törenine katılarak, yeni mezun astubayların mezuniyet coşkusuna ortak oldu.

Törende eğitimlerini tamamlayan genç askerlerden dereceye girenlerin diplomalarını İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy verdi. Bakan Yardımcısı Ersoy, mezun olan askerlerin, kapsamlı, modern ve zorlu bir eğitim sürecinden geçtiklerini ve hedefledikleri gurur verici tabloya ulaştıklarını söyledi. Bakan Yardımcısı Ersoy, “Ülkesini ve milletini yürekten seven, milli ve manevi değerleri esas alan, kanun ve kurallara bağlı, disiplinli ve özverili gençler yetiştirmek en önemli vazifemizdir.” dedi.
 
Jandarma Genel Komutanlığı'nın özellikle teknoloji alanında üstün bir seviyeye ulaştığını belirten Bakan Yardımcısı Ersoy, komutanlığın güçlü ve etkin görev yapma yeteneği ile hareket ettiğini ifade etti. İleri teknolojinin imkânları ile desteklenen, iyi eğitim almış, vatanına gönülden bağlı ve koordinasyon içinde görevini ifa eden güvenlik görevlilerine sahip olmanın önemini dile getiren Bakan Yardımcısı Ersoy,  devletin en önemli temel taşlarından birinin de bu olduğunu söyledi.
 
Milletimizin canına kasteden alçak ve eli kanlı bölücü terör örgütü mensuplarının güvenlik güçlerimizin karşısına çıkamadıklarını belirten Bakan Yardımcısı Ersoy, ülkemizin her köşesinde güvenlik güçlerimizin hakim olduğunu, her noktasında devletimizin bütün asaleti ile var olduğunu ve bütün terör örgütleri ile aynı kararlılıkla mücadele edildiğini ifade etti.
 
Mesleklerine yeni başlayan astsubaylara seslenen Bakan Yardımcısı Ersoy, devletin bekasına, milletin birlik ve beraberliğine, vatanımızın bölünmez bütünlüğüne kast edenlere karşı sağlam bir irade ile görev yapmalarını söyledi. Bakan Yardımcısı Ersoy, “Vazifenizi icra ederken, güçlü bir devletin, mazisi şanlı zaferlerle dolu büyük bir milletin mensubu olduğunuzu asla unutmayın. Kamu düzenini sağlarken, engellediğiniz her terör eylemi, mücadele ettiğiniz her suç örgütü ve görev verilen her alanda ortaya koyduğunuz başarı, aziz milletimize ve devletimize karşı borcunuzu ödemiş olduğunuzun nişanesidir” dedi.
 
Şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşu ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende dönem birincisi Jandarma Astsubay Çavuş Çağrı Kart mezun olan askerler adına bir konuşma gerçekleştirerek, yaş kütüğüne yıldız ve plaket çaktı.
 
Töreninin en heyecan ve gurur verici anı ise 1636 Astsubayın mezuniyet andı ve Jandarma Marşı'nı hep bir ağızdan söyledikleri dakikalar oldu.
Törende Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanı Tümgeneral Hüseyin Kurtoğlu ve Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Musa Çitil bir konuşma gerçekleştirdi.
 
Konuşmaların ardından mezun olan askerlerce hazırlanan gösteriler icra edildi. Askerlerin geçit töreni ile düzenlenen program son buldu.
Mezuniyet töreni sonrası İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Vali Erol Ayyıldız ve protokol, mezun olan askerlerin aileleri ile bir araya gelerek, onlarla birlikte yemek yedi.
 
Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ve Vali Ayyıldız’dan Foça Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığına Ziyaret
 
Tören sonra Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ve Vali Ayyıldız Foça Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nı ziyaret ederek okulun komutanı Tuğgeneral Semih Okyar’dan çalışmaları hakkında bilgi aldı. Ardından komutanlığın Meskun Mahalde Teröristle Mücadele Harekât Alanı'nda incelemelerde bulunuldu. Buradaki komutanlardan brifing alan Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ve Vali Ayyıldız, eğitim amaçlı kurulan meskun mahal tatbik alanında hareketli ve gerçeği yansıtan tatbikatı izledi. Meskun mahallerde uygulanan operasyonların eğitimlerinin verildiği alanda askerler başarılı bir tatbik icra etti. Gerçekleştirilen tatbikat sonrası askerleri tebrik eden Bakan Yardımcısı Ersoy'un  askerlerle hatıra fotoğrafı çektirmesiyle tören son buldu.