Kahraman Polis Fethi Sekin ve Musa Can Şehadetlerinin 2.Senesinde Minnetle Yâd Edildi.

İzmir Valiliği (BHİ) Bölücü terör örgütü mensubu iki terörist tarafından İzmir Adliyesine düzenlenen saldırı sonucu, son kurşunu bitene kadar kahramanca mücadele ederken şehadete ulaşan Fethi Sekin ve seken kurşunlardan birinin isabet etmesi sonucu şehit olan Musa Can, menfur olayın 2. senesinde Bayraklı Adliyesinde düzenlenen törenle rahmet minnet duyguları ile anıldı. Törene katılan İzmir Valisi Erol Ayyıldız şehitlerimizin ailelerini yalnız bırakmayarak acılarını paylaştı.

Törene Vali Ayyıldız’ın yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Güney Deniz Saha Komutanı Tümamiral Aydın Şirin, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Aydıner, Adalet Komisyonu Başkanı İbrahim Korkmaz, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Üniversite Rektörleri, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, kurum müdürleri, şehitlerimizin kederli aileleri ve çok sayıda adliye çalışanı katıldı.
 
Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün mesajları okundu. Ardından törenin açılış konuşmasını yapan İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Aydıner, şehit polis memuru Fethi Sekin ile mübaşir Musa Can'ı Türk halkının unutmayacağını belirtti. Törende İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın’da bir konuşma gerçekleştirdi.
 
Konuşmaların ardından Alsancak Hocazade Camii'nin müezzini Muhammed Emin Ayaz, Kur'an-Kerim okurken, İzmir İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan'ın dua etmesiyle de tören sona erdi.