Kutsal Kitabımız Kur'an-ı Kerim'i Ezberleyen 103 Hafız Diplomalarını Vali Ayyıldız'ın Elinden Aldı.

İzmir Valiliği (BHİ)Türkiye'nin birçok ilinden ve yurt dışından İzmir'e gelerek, Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı çeşitli Kur'an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan 103 hafız İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ın katıldığı tören ile sertifikalarını aldılar. Vali Ayyıldız Peygamber efendimizin (S.A.V) 'Ümmetimin en şereflileri Kur'an'ı ezberleyenlerdir' hadisi ile yetişen 103 yeni hafızı yaşadıkları gururlu dakikalarda yalnız bırakmadı.

Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim'i okumanın Rabbimizle konuşmak ve onun huzuruna çıkmanın güzelliğini yaşamak anlamına geldiğini belirten Vali Ayyıldız, “Bu güzelliği en fazla yaşayanlar şüphesiz hafızlarımızdır. Onların gönülleri Kur’an-ı Kerim ile cilalanmıştır. Zihinleri ilahi kelamla süslenmiştir. Hafızlık aynı zamanda manayla lafzın aynı gönülde birleştirilmesidir. Kur’an-ı Kerim’in manası ile buluşmayan onu hayata geçirmeyen gerçek anlamda Kur’an’ la buluşmaz. Bugün burada Kur’an ikliminde buluşmamızı sağlayan hafız kardeşlerimi tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.
 
Buca Hacı Ahmet Susuzlu Cami'ndeki törene İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ın yansıra; Buca Kaymakamı Fecri Fikret Çelik, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Osman Şahin, İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, Çengelköy Yıldırım Beyazıt Camii İmam Hatibi Kurra Hafızı Mustafa Demirkan, Kestane Pazarı Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyd Dayhan, 103 hafız, hafızların aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Çengelköy Yıldırım Beyazıt Camii İmam Hatibi Reisü’l Kurra Vekili Mustafa Demirkan riyasetinde yapılan hafızlık icazet merasimi boyunca kurra hafızlar, öğreticiler ve sertifikalarını alan yeni hafızlar tarafından Kur’an- ı Kerim okundu ve dualar edildi.
 
Program, Vali Ayyıldız 'ın 103 hafıza belgelerini ve hediyelerini vermesi ile son buldu.