Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İzmir Valiliğini Ziyaret Ederek Kentteki Eğitim Çalışmalarını Yerinde İnceledi.

İzmir Valiliği (BHİ) Bir dizi program kapsamında İzmir'e gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ilk ziyaretini İzmir Valiliğine yaptı.

Vali Erol Ayyıldız’ı makamında ziyaret eden Bakan Selçuk, Valilik Şeref Defterini imzaladı. Kentteki eğitim çalışmaları hakkında Vali Ayyıldız’dan bilgi alan Bakan Selçuk, ikili görüşme sonrası basın mensuplarına İzmir ziyareti ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk, birçok şehirde Milli Eğitim Bakanlığının Vizyon 2023 programı çerçevesinde çalışma ziyareti gerçekleştirdiklerini, Bakanlığın gelecek yıllarda eğitim sisteminde yapılmasını planladığı çalışmaların altyapı etkinliklerini yürüttüklerini belirtti. Bakan Selçuk, bu bağlamda İzmir'de bulunduğunu vurgulayarak, "İzmir'de Valilikle birlikte bütün okullarımızın imkânları, altyapısı, öğretmenlerimizin durumu nedir, bütün bunlarla ilgili analiz çalışmaları gerçekleştireceğiz. Bu çalışmaların sonunda da daha ileri gidebilmek için neler yapılacağı konusunda çalıştaylar, toplantılar gerçekleştireceğiz." dedi.
 
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un ziyaretinden dolayı memnuniyetini dile getiren Vali Ayyıldız, “Sayın Bakanımızı yapılan çalışmaları yerinde görmesi açısından İzmir’de ağırlamaktan son derece memnuniyet duyuyoruz.” dedi.
Valilik ziyareti sonrası Bakan Selçuk ve Vali Ayyıldız, Karataş'ta bulunan Cumhuriyet Eğitim Müzesi'nde öğrenciler ile bir araya geldi. Bakan Selçuk müzede yapılan çalışmaları inceledi.
 
Ziyaretin ardından Bakan Selçuk, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği ‘Güçlü Yarınlar İçin 2023 Eğitim Vizyonu İzmir Çalıştayı” toplantısına katıldı. Toplantıda, Türkiye’de eğitimin yapısal dönüşümü çerçevesinde oluşturulan 2023 Eğitim Vizyonu belgesinin kavramsal felsefesi masaya yatırıldı.
 
Farklı üniversitelerden 40 akademisyen ve çok sayıda eğitimci ve sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katıldığı Çeşme’de düzenlenen toplantıda konuşan Bakan Selçuk, tüm eğitimcilerin masa başında gruplar halinde eğitimin niteliğinin daha da arttırılması için zihinlerini  yormalarının, iş ve işlemleri hakkında değerlendirmelerle, farklı bakış açıları ve yorumlar getirmelerinin çok önemli olduğunu belirtti. Oluşturdukları vizyon belgesine katkı sağlayan bu çalışmalara katılan eğitimcilere teşekkürlerini iletti.
 
Düzenlenen program, Vali Ayyıldız’ın Bakan Selçuk’a hediye takdim etmesi ve toplantıya katılan eğitimcilerle çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.
 
Bakan Selçuk 2023 Eğitim Vizyonu İzmir Çalıştayı programı sonrası Vali Ayyıldız’la beraber Atatürk Kültür Merkezi’nde okul müdürleri ile bir araya geldi. Toplantıda, oluşturdukları vizyon çerçevesinde okul müdürlerine seslendi. Bakan Selçuk, eğitimde mutfağı yönetenlerin okul müdürleri olduğunun altının çizerek birlikte hareket edip işbirliği yapmanın gerekçelerini ve 2023 Eğitim vizyonunun felsefi altyapısını müdürlere anlattı.
 
Bakan Selçuk buradan Altınordu Spor Kulübünün Torbalı Metin Oktay Yerleşkesi’ni ziyaret ederek burada eğitim gören genç sporcularla bir araya geldi. Kulübün çalışmaları ile hakkında bilgi alan Bakan Selçuk genç sporculara başarılar diledi.
Bakan Selçuk genç sporculara hitaben yaptığı konuşmada “Hedefinizin Avrupa’nın üst düzey ligleri olduğunu görüyorum. Bu çok güzel. Sizler ülkemizin tanıtım elçileri olacaksınız. Bununla gurur duymalısınız” dedi.
 
Ziyaret, Başkan Altınordu Spor Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan’ın Bakan Selçuk’a üzerinde Altınordu altyapısında yetişip milli takıma yükselen futbolcuların imzaladığı ay-yıldızlı forma hediye etmesi ile son buldu.