Uzm. Dr. Dilek Didem Ayyıldız İzmir'de En Fazla Normal Doğum Yaptıran Hekim ve Ebelere Teşekkür Belgelerini Verdi.

İzmir Valiliği (BHİ) İzmir Valisi Erol Ayyıldız' ın eşi Uzm. Dr. Dilek Didem Ayyıldız Hanımefendi, normal doğumu desteklenmesi doğrultusunda kamu hastanelerinde 2017 yılında doğum yaptırma oranı yüksek olan hekim ve ebelere gösterdikleri başarılarından dolayı İl Sağlık Müdürlüğünün düzenlediği 'Başarı ve Teşekkür Belgesi' törenine katıldı.

Törende normal doğumun önemini vurgulayan Bayan Ayyıldız, sağlık çalışanlarına göstermiş oldukları hizmetlerinden dolayı teşekkürlerini iletti. Uzm. Dr. Ayyıldız, kadın doğum uzman hekimlerinin ekip lideri olarak normal doğum yaptırma konusunda erdemli kararlar alması gerektiğini altını çizerek ebe ve hemşirelerinin de doğum süreçlerinde anneleri normal doğuma yönlendirmesinin önemini vurguladı.
 
Bayan Ayyıldız, “Sezaryen doğum şekli değildir. Cerrahi bir girişimdir. Sezaryenin endikasyonları tamamen anne ve bebek sağlığına yöneliktir. Bu endikasyonlar arasında sosyal endikasyon yok. Hipokrat yeminimizde de sosyal endikasyon yok. Bu nedenle hem gebelerimizi hem de ebe ve hemşirelerimizi normal doğum yaptırmaya yönlendirmeliyiz. Anneleri normal doğum sürecinden koparmak doğru değil. İnşallah İzmir'de anne ve çocuk sağlığını istediğimiz seviyeye getiririz.” diye konuştu.
 
Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığında düzenlenen törene Uzm. Dr. Dilek Didem Ayyıldız’ın yanı sıra, Sağlık Bakanlığı eski Müsteşar Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Elif Kazancı, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Salnur ile sağlık müdürlüğü yöneticileri ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.
 
Düzenlenen törende konuşan Sağlık Bakanlığı eski Müsteşar Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Elif Kazancı, İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur’da normal doğumun önemi belirten bir konuşma gerçekleştirdi.
 
Konuşmaların ardından 2017 yılında ilimiz kamu hastanelerinde en fazla normal doğum yaptıran 20 kadın doğum uzmanı, 4 ebeye başarı belgesi verilirken normal doğumu teşvik çalışmalarına destek veren kamu, üniversite ve özel hastanelere teşekkür belgeleri Bayan Ayyıldız ve protokol tarafından verildi.
 
Törende ayrıca ilk kez Sağlık Bakanlığı tarafından bebek sağlığının geliştirilmesi,  bebek ölümlerinin azaltılması,  sağlıklı bir gelişim ve büyüme için yürütülen projeler kapsamında “Bebek Dostu Hastane” kriterlerini taşıyan ve yapılan değerlendirmeler sonucunda bu unvanı almaya hak kazanan kurumlar plaketleri Bayan Ayyıldız’ın elinden aldı.