Vali Ayyıldız'dan EBSO Yönetimine Takdir Belgesi

İzmir Valiliği (BHİ) İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Bölgesi Sanayi Odası'na 28 ülkenin oluşturduğu Asya-Pasifik Ticaret ve Sanayi Odaları Konfederasyonu (CACCI) tarafından 'En İyi Oda' seçilmesinden dolayı İzmirliler adına takdir belgesi verdi.

Vali Ayyıldız, Türkiye’de bu ödülü alan ilk oda olmanın gururunu yaşayan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar'ı ve yönetim kurulu üyelerini kazandıkları başarıdan dolayı tebrik etti.
 
EBSO'da gerçekleşen törende konuşan Vali Ayyıldız, odanın aldığı ödüllerle İzmir'in ve Türkiye'nin göğsünü kabarttığını belirterek "EBSO, ISO 9000 kalite yönetim standardında Avrupa'nın ilk odası oldu. Kal Der Ege Bölgesi ve Türkiye mükemmellik ödülünü aldı. Bu başarılarının üzerine Türk ve yabancı rakiplerini de geride bırakarak Asya-Pasifik'in en iyi odası unvanını almıştır. İzmir Valisi olarak şahsım ve İzmirliler adına başarılarınızın devamını diliyorum." dedi. Ekonomik ve sosyal bakımdan gelişip kalkınmanın özverili bir çalışma gerektirdiğini vurgulayan Vali Ayyıldız, “Bu ödüller sadece ve sadece çalışmanın başarısıdır” diye konuştu.
 
Böyle önemli bir ödülü Türkiye'ye getirdikleri için çok mutlu olduklarını dile getiren EBSO Başkanı Ender Yorgancılar Vali Ayyıldız’a desteklerinden dolayı teşekkür etti. Kalite alanındaki çalışmalara devam ettiklerini söyleyen Yorgancılar, "EBSO olarak Avrupa Kalite Ödülü'ne hazırlık süreci içindeyiz. 2020 yılı ocak ayında müracaatımızı yapıp eylülde yapılacak oylamanın ardından bu ödülü de almak istiyoruz." diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından Vali Ayyıldız, EBSO Başkanı Ender Yorgancılar’a takdir belgesi, plaket ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün portresinin bulunduğu bir tablo hediye etti.
 
Vali Ayyıldız, tablonun üzerinde yazan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kalkınma ve sanayi alanında “Sanayileşme en ileri ve gelişmiş Türkiye’ye ulaşmak için en kısa yoldur. Vatan savunması buna bağlıdır.” sözünü özellikle vurguladı.