Vali Ayyıldız'ın Başkanlığında Yapılan Güvenli Okul Projesi Toplantısında Okullara Takılması Planlanan Güvenlik Kameraları Sistemi Anlatıldı.

İzmir Valiliği (BHİ) İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlıklarının Güvenli Okul Projesi kapsamında imzaladığı işbirliği protokolü çerçevesinde, Vali Ayyıldız'ın başkanlığında güvenli okul projesi toplantısı yapıldı. Güvenli ortamda eğitim yapılmasının amaçlandığı proje kapsamında okullara takılması planlanan güvenlik kameraları hakkında Vali Ayyıldız'a bilgi verildi. Proje kapsamında birinci fazda Türkiye genelinde 762 okul içinde yer alan ilimizdeki 90 okula güvenlik kameralarının ASELSAN, yüklenici firmalar ve devlet tarafından takıldığı bildirildi. İzmir'de ikinci fazda güvenlik kamerası takılacak 143 okulun belirlendiği açıklandı.

On beş ilçede belirlenen 143 okuldan 87’sine güvenlik sistemi kurulmasının hayırsever işadamları ve kamu tüzel kişiliği olan kurumlarca üstlenileceği bildirildi. 5 okulda da güvenlik sisteminin kurulmasının İzmir Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı tarafından üstlenildiği ifade edildi.
 
Toplantıda konuşan Vali Ayyıldız, Güvenli Okul Projesi kapsamında İzmir’deki çalışmaların hızla devam ettiğini ve bu konuda her türlü önlemin alındığını söyledi. Eğitim ve öğretimle ilgili çalışmalara çok önem verdiklerini ve birinci görev gördüklerini belirten Vali Ayyıldız, “Eğitim bizim geleceğimiz ve yarınımızdır. Ülke olarak bizim tüm sermayemiz yarınlarımız ve geleceğimiz olan çocuklarımızdır. Onları korumakta ve güvenli bir ortamda eğitimlerini sağlamakta bizim öncelikli görevimizdir.” dedi.
 
Eğitim ve öğretimi aksatacak ne kadar unsur varsa onları dışarda bırakacak çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Vali Ayyıldız, bu çalışmalarda eğitim ve öğretimin rahat yapılabilmesi arzusuyla hareket ettiklerini vurguladı. Vali Ayyıldız, “Eğitimin kendi içindeki dinamizmi sadece fiziki alt yapısıyla alakalı değildir. Bu süreçte bütün unsurlar vardır. Güvenlik de önemli bir unsurdur. Eğitim güvenliği çocuklarımızı güvenli bir ortamda eğitmektir.” diye konuştu.
 
Güvenlik kameralarının 24 saat esaslı olacağını belirten Vali Ayyıldız, okulların ve çevresinin güvenliği için takılacak kameraların kentin güvenliğine katkı sağlayacağını vurguladı.
 
Hayırsever Vatandaşlarımızın ve Firmaların Bu Projeyi Desteklemelerini Bekliyoruz
 
Projenin ikinci fazında İzmir ‘de kamera sistemi takılması planlanan 143 okulun 87’sini yüklenen hayırsever kişi ve kurumların çok önemli iş yaptıklarının da altını çizen Vali Ayyıldız, “ Diğer okullarımızın da bu sisteme sahip olması için hayırsever kişi ve kurumların desteğinin çok önemli olduğunu söyledi. Vali Ayyıldız, “Bu yüke omuz vermek kendi geleceğimiz olan evlatlarımıza omuz vermek onların güvenliği bir ortamda yetişmesine katkı vermektir. Bu projeyi sahiplenmenizi çok önemsiyoruz.” diye konuştu.