Jawline çene dolgusu nedir? Kimler Jawline Estetiği yaptırabilir?

Son dönemlerde popüler hale gelen estetik uygulamaları arasında yer alan jawline, güzel bir görünüme önem veren kişiler tarafından tercih edilir. Peki, jawline nedir? Yüz dolgusu işlemleri nasıl yapılır?

Günümüzde tıp teknolojisinin gelişmesi ve yeni yöntemlerin ortaya çıkmasıyla birlikte birçok estetik uygulama yapılır. Vücutta karakteristik görünümü önemli ölçüde etkileyen yüz yapısı için yapılabilecek farklı estetik işlemler vardır. Jawline çene dolgusu da bunlardan biridir.

Jawline Dolgusu Nedir?

Çene ve yüz bölgesindeki estetik sorunlar için jawline uygulamaları tercih edilir. Jawline dolgu uygulamaları ile birlikte bireylerin çene hattındaki sorunlar düzeltilir. Dolgu uygulamaları sayesinde daha keskin ve canlı yüz hatları ortaya çıkarılır. Ünlüler tarafından sıkça tercih edilen estetik uygulama hakkında farklı detaylar bulunur. İnsanların kişisel görünümü üzerinde önemli bir etkisi olan çene yapısının düzeltilmesi için uygulanan dolgu yöntemine “jawline dolgusu” adı verilir.

Modern tıp uygulamalarından biri olan dolgu işlemleriyle birlikte çene ucundan kulak bölgesine kadarki kemiklere dolgu yapılır. Çene köşesi ile çene ucu arasındaki hattın belirginleşmesi için yapılan uygulamalar, bireylerin daha çekici ve estetik bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur. Hem kadınlar hem de erkekler tarafından tercih edilen jawline dolgusu, estetik cerrahlar tarafından yapılır.