Kahramankazanlı çiftçilere yüzde 50 hibeli 1,5 milyon sebze fidesi desteği

Ankara'nın Kahramankazan Belediyesi, ilçedeki sebze üretimini artırmak amacıyla 700 çiftçiye, yüzde 50 hibe destekli 1,5 milyon sebze fidesi dağıtımına başladı

Ankara'nın Kahramankazan Belediyesi, ilçedeki sebze üretimini artırmak amacıyla 700 çiftçiye, yüzde 50 hibe destekli 1,5 milyon sebze fidesi dağıtımına başladı.

​​​​​​​Halk pazarı alanındaki fide dağıtım törenine AK Parti Ankara milletvekilleri Emrullah İşler ve Lütfiye Selva Çam ile Belediye Başkanı Serhat Oğuz ve çiftçiler katıldı.

Oğuz, konuşmasında, 2019'da belediye olarak çiftçiye destek olmak amacıyla hibe destekli sebze fidesi dağıtımına başladıklarını belirterek, "Bugün burada 1,5 milyon fidenin dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Kahramankazan Belediyesi olarak bugüne kadar toplamda 7 milyon sebze fidesini üreticilerimiz ile buluşturduk." ifadesini kullandı.

İlçenin kırsal mahallelerinden topladıkları ata tohumlarını belediye serasında yetiştirdiklerini anlatan Oğuz, 500 bine ulaşan bu fideleri de çiftçilere ücretsiz dağıtacaklarını bildirdi.

İlçe Tarım Orman Müdürü Suat Yılmaz da Kahramankazan'da sulanabilir 30 bin dekar alanın 15 bin dekarında sebze üretimi yapıldığını aktararak, bu yıl 5 bin 500 dönüm alanda yağlık ayçiçeği ekimi yapıldığını kaydetti.


AA