Çevre Eğitiminde Yenilikçi Yaklaşımlar Projesi Start aldı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) 2018 Yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında kabul edilen "Çevre Eğitiminde Yenilikçi Yaklaşımlar" Projesiyle kütüphane ve laboratuvar açılışı yapıldı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü binasında yapılan açılış törenine Vali Fuat Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel, Vali Yardımcısı Barbaros Baran,  İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, İl Jandarma Komutanı J. Albay Ali Sefa Yılmaz, kurum müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.
 
Dünyanın 100 sene öncesinden çok daha fazla belki de 3-5 kat fazla nüfusun yaşadığı bir dünyada yaşadığımızı ifade eden Vali Gürel, “Gelecek nesillerimiz bugünden çok daha fazla olacaklar. Ama aynı toprakları kullanacağız.  Geçmişte ağır sanayi çok önemliydi, onların bırakmış olduğu bir kısım çevresel sıkıntılar vardı, sanayi ve istihdam önemli, insanlar bir yerlerde çalışacaklar, ihtiyaçlarını giderecekler.  Fakat yaşanabilir bir dünya, yaşanabilir bir çevreyi gelecek nesillere bırakmamız gerekiyor. Artık sanayi ve çevre dengesinin sağlanması gerekiyor.   Hükümetimizin son zamanlarda başlattığı sıfır atık projesi ile marketlerde plastik poşetlerin kullanılmaması ile alakalı bir kısım tasarrufları oldu. Bu poşetlerin ve diğer plastiklerin doğada binlerce yıl kaybolmadığını, doğanın onları imha edemediğini biliyoruz. Onun için çevremize sahip çıkmamız gerekiyor, kullandığımız her ürünün çevremize bir zararının olup olmadığına bakmamız gerekiyor. Bu proje ile çocukların çevreye duyarlı olmaları hususunda eğitimler verilecek. Bu eğitimler sonucunda çevreye duyarlı bir nesil yetiştirebilirsek, sonraki nesilleri de kazanmış oluruz. Çevre duyarlılığının hayat tarzı haline gelmesi gerekmektedir. Bu proje ile bu sağlanmaya çalışılacaktır. Bu projenin geliştirilerek hayata geçirilmesinde emeği geçen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve emeği geçen bütün arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. İnşallah bu tarz projelerle, çevre bilinci artarak devam eder ve gelecek nesillerimize güzel bir dünya bırakmış oluruz.”diye konuştu.
 
Kurdele kesiminin ardından kütüphane ve laboratuarı gezen Vali Gürel yetkililerden bilgiler aldı.