"KARAMAN BELEDİYESİ ZORBA VE TEHDİTKÂR YÖNETİMDEN KURTULMALI"

Mehmet Ali Han, Belediye Çalışmaları Hakkında Değerlendirmelerde Bulundu

Karaman FK'nin Eski Onursal Başkanı Mehmet Ali Han, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak Belediyenin yapması gereken çalışmalar hakkında düşüncelerini paylaştı.  Mehmet Ali Han, Türkiye'de kaldığı süre içerisindeki izlenimlerini yazı dizisi olarak aktaracağını belirtti.

Karaman Belediyesinin daha performanslı bir şekilde çalışabilmesi için Almanya'da edindiği tecrübelerini aktaran Mehmet Ali Han; " Karaman Belediyesinin 3 ayda yaptığını biz Almanya'da 2 haftada yapıyoruz." dedi.

Mehmet Ali Han, paylaşımının tamamında şunları söyledi:

Karaman Hatıralarım ve Temennilerim
Sevgili Karamanlı Hanımefendiler, abilerim, kardeşlerim,
Zaman Emmi oğlu zamanı değildir.

Zaman, bilimsellik, projeler ve halka hizmet zamanıdır. Almanya'da edindiğim tecrübeler ışığında, Karaman'ımızın daha iyi bir yaşam kalitesine kavuşabilmesi için gözlemlerimi ve önerilerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Belediyemizin asıl görevinin büyük projeler üretip, halkımıza kaliteli sosyal hizmetler sunmak olduğunu düşünüyorum.

Bu, kapalı pazar alanları, spor tesisleri, parklar ve yollarımızın geliştirilmesi gibi projelerin üretilmesini içerir. Kış mevsiminde kar yağışının ardından kaldırımların ve yolların temizlenmesi, şehrimizin yaşanılır kılınması için kritik öneme sahiptir. Maalesef üzülerek söylüyorum, belediyemizin bir kar temizleme aracı bile yoktur.

Kaldırımlar kardan temizlenmiyor, birkaç gün sonra kepçe veya dozerle kar temizleniyor ve karlar erimeye başladığı andan itibaren herkes kaldırımları kendisi temizliyor. Niçin belediyenin bir veya birkaç kar temizleme aracı yoktur, bunu da anlamış değilim? Bu, zor bir organizasyon değildir.

Kendim gözetledim; Karaman Garajı'ndan Cumartesi Pazarı'na kadar sulama yapıldı ve takriben üç ay sürdü. Biz bunu Almanya'da iki haftada yapıyoruz, en fazla. Bu çok büyük bir israftır. Belediyenin görevi, aynı zamanda israfı önlemek ve halkımıza hizmet etmektir. Kendimiz altyapı ve yol işleri yaptığımız için, maalesef çok israf yapılıyor. Kaldırımlar standartlara göre yapılmıyor ve paralar israf oluyor. Bu paralar daha doğru yerlere kullanılabilir. Belediyemize, kepçeler ve dozerler yerine kar temizleme araçları temin edilmelidir.

Futbol, dinden sonra en büyük organizasyon olup, milyonları televizyon karşısına çeken bir güce sahiptir. Bu nedenle, amatör futbol kulüplerine tam destek verilmesinin önemi büyüktür. Çünkü çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan korumak ve onları spora yönlendirmek zorundayız.

Şehrimizin tanıtımı için de futbol büyük önem taşımaktadır. Eğer Karaman Futbol Kulübü'nün en azından Süper Lig'de oynamasını istiyorsak, bu konuya özel bir önem vermemiz gerektiğini düşünüyorum.

Belediyenin görevi fabrikalar yapmak değildir fabrika yapanlara destek olmaktır işadamlarının önünü açmaktır halkın parasının en doğru yerde en verimli biçimde değerlendirmelidir.

İşe alım süreçlerinde eşitlik ve adaletin sağlanması, belediye hizmetlerine olan güveni pekiştirecek, herkesin eşit şartlarda işe alınması gerektiğine inanıyorum. Şehrimize yapılan parklarda yer alan futbol kulüplerinin amblemlerinde Karaman Futbol Kulübü'nün ambleminin de yer alması, yerel takımımıza olan desteğimizi gösterecektir.

Maalesef üzülerek söylüyorum, Belediye kötü, zorba ve tehditler imajlardan kurtulması Karaman halkı ile barışık olmalıdır.

Sevgilerimle, Mehmet Ali Han

karaman haber karaman habercisi karaman haber ajans karaman haber - son dakika trafik kazası karaman haberleri bugün