KARAMAN'DA 75.000 KİŞİ MHRS RANDEVUSUNA GELMEDİ

Karaman İl Sağlık Müdürlüğü, Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden alınan randevulara riayet edilmemesi üzerine il genelinde 75.871 kişinin muayene için randevusuna gelmediğini açıkladı.

Karaman İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Serkan Yurdakul, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, il genelinde bulunan sağlık tesislerinde muayene olmak isteyen vatandaşlardan, 2023 yılı içerisinde 75.871 kişinin randevusuna gelmediğini belirtti. Bu durumun günlük 315 hasta sayısına denk geldiğini vurgulayan Yurdakul, Sağlık Bakanlığı'nın yönetmeliği çerçevesinde randevusuna gelmeyen kişilerin 15 gün boyunca aynı poliklinik hizmetinden yararlanamayacaklarını ifade etti.

Yurdakul, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Bu konuda bakanlığımız tarafından yayınlanan yönetmelikle birlikte randevusuna riayet etmeyen kişiler 15 gün boyunca aynı poliklinik hizmetinden randevu alamayacaklardır. Hem kendilerinin mağdur olmaması hem de poliklinik muayenesi için randevu almak isteyen vatandaşlarımızın önüne geçmemeleri adına, vatandaşlarımızın randevularını hastanelerimize gelebilecekleri kendilerinin müsait günleri için almalarını önemle rica ederim."

Yurdakul, geçtiğimiz yıl içerisinde yapılan yaklaşık 2.650.000 muayene ile ilgili bilgi verirken, ilimizin bölge hastanesi düzeyine çıkarılması için başlatılan Ek Bina projesinin onaylandığını ve inşa işine en kısa zamanda başlanacağını belirtti. Yurdakul, projenin tamamlanmasıyla birlikte sağlık hizmetlerini daha ileriye taşıyacaklarını ifade etti.

karaman haber karaman habercisi karaman haber siteleri karaman haber - son dakika trafik kazası karaman haber ajans