KARAMAN'DA COVİD-19 AŞI ODALARI İÇİN HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Karaman'da uygulamaya geçilecek olan Aşı öncesinde Aşı Odaları hazır hale getiriliyor.

KARAMAN'DA COVİD-19 AŞI ODALARI İÇİN HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVİD-19 hastalığına karşı sürdürülen topyekün mücadeye karşı Karaman’da uygulamaya geçilecek olan Aşı öncesinde Aşı Odaları hazır hale getiriliyor.

Karaman’da başlayan aşılama uygulaması için Karaman İl Sağlık Müdürü Adnan Kurşun çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Kurşun; 

“Aşılama hizmetlerimize sağlık çalışanlarımızdan başlamak suretiyle start verilecek olup, aşılama hizmetlerimiz bakanlığımızın belirlediği sıralama ile devam edecek. 

Öncelikli Olarak, Sağlık çalışanları  5 ila 10 gün arasında bitirilecek. Yaşlı bakımevleri, Engelli Rehabilitasyon Merkezi ve koruma evlerinde kalan vatandaşlarımız ve hizmet sunanlara, Asker, Polis, Jandarma, Adli Personel, Ceza İnfaz Kurumlarında bulunanlar ve çalışanlara aşı uygulaması yapılacak.

Yine  aşı uygulamaları sırasıyla 65 yaş üstü vatandaşlarımız,  50– 64 yaş arası vatandaşlarımız ve 18– 49 yaş arası kronik hastalığı olanlara yönelik devam edecek.
Hizmetin sürdürülmesinde öncelik taşıyan vatandaşlarımıza örneğin kuryeler, kargo ve PTT çalışanları gibi ve sonrasında bu çember bütün vatandaşlarımıza genişletilerek tüm topluma yayılacak.

Vatandaşlarımız ise E-Nabız uygulaması üzerinden veya 2023’e ASI yazıp boşluk Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası boşluk Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Seri Numarası’nın 4.hanesini yazıp kısa mesaj atarak öncelikli grupta olup olmadıklarını kontrol edebilecekler.


İlk aşılama sonrasında kendilerine 2. aşılama tarihi randevusu oluşturulacak. 1.Aşıdan en az 4 hafta sonra 2. doz aşı uygulaması yapılacak.”dedi.
 

covid 19 aşı karaman haber hastane