KARAMAN'DA HAFTALIK DENETİM BİLANÇOSU AÇIKLANDI: 8,069 ŞAHIS SORGULANDI

Karaman İl Emniyet Müdürlüğü, kentteki huzur ve güvenliği sağlamak amacıyla gerçekleştirdiği haftalık denetim çalışmalarının sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. 30 Aralık 2023 ile 05 Ocak 2024 tarihleri arasında yapılan denetimlerde elde edilen verilere göre, çeşitli suçlarla mücadele edildi ve önemli sonuçlara ulaşıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, haftalık denetimler kapsamında toplamda 8,069 şahıs sorgulandı. Bu süreçte 19 farklı suçtan aranan 14 şahıs yakalanarak adalet önüne çıkarıldı.

Denetimlerde öne çıkan trafik suçları arasında 48 araç sürücüsünün ehliyetsiz veya yetersiz ehliyetle araç kullanmaktan, 23 araç sürücüsünün alkollü araç kullanmaktan, 15 araç sürücüsünün kamunun huzur ve düzenini bozacak şekilde araç kullanmaktan dolayı cezalandırıldığı belirtildi. Ayrıca, 92 araç trafikten men edilmiş, 23 sürücü belgesine el konulmuştur.

Denetimler sırasında elde edilen önemli bulgular arasında ise 2 adet ruhsatsız tabanca, 6 adet tüfek, 21 adet kesici/delici alet, 51 gram uyuşturucu madde ve 42 adet uyuşturucu hapın ele geçirildiği ifade edildi.

Açıklamada, ilimizdeki huzur ve güven ortamının devamını sağlamak amacıyla denetim ve uygulamalara kararlılıkla devam edileceği vurgulanarak kamuoyuna ve basına duyuruldu.









karaman haber karaman habercisi karaman haber siteleri karaman haber ajansı karaman haber gündem