KARAMAN'DA "KAMUOYU YOK SAYILDI

Ak Parti'li Bakan ile MHP'li Başkan buluşmasında kim sustu, kim konuştu..

KİM SUSTU, KİM KONUŞTU, ANLAŞILAMADI

Medyanın haber alma hakkı, Karaman’da Merkez Belediye Başkanlığı binasında engellendi.

Ak Parti’li Bakan ile MHP’li Başkan buluşmasında kim sustu, kim konuştu bilinmezken, zaten 3 yıldır Karaman’da medya ile buluşmayı bir türlü başaramayan Belediye Başkanının temsil ettiği makama, Bakanlık ziyaretine rağmen medya mensupları da alınmadı.

SANAYİ ve Teknoloji Bakanı, Karaman’da Belediye Başkanını makamında ziyaret etti. Belediye makamına alınmayan medya unsurları kamuoyu adına hiçe sayıldı.

Medyanın Belediyeye alınmadığı bu durum medya kuruluşu olarak bizlerin ağrına gitti. 

Bakan, Başkan buluşmasında ikilinin fotoğraf karesi ve iki satırdan oluşan bir cümlelik bildirisi de kamuoyuna sadece Karaman Belediyesi Basın Birimi tarafından servis edildi. 

Yerel medya temsilcilerinin yanı sıra Konya ve Ankara gibi çeşitli bölgelerden gelen Ulusal haber ajans muhabirlerinin takip ettiği Bakan programı, Karaman Belediyesi hizmet binasında yasaklandı.

"KAMUOYU" YOK SAYILDI

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, resmi program dahilinde Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı’yı ziyaret etmek üzere beraberindeki heyet ile Belediye Başkanlığı Hizmet binasına geldi. Buraya kadar her şey normal iken, medya unsurlarının içeri alınmadıkları öğrenildi. Resmi ziyaret kapsamında gazetecilerin görüşme öncesi Başkan, Bakan buluşmasında fotoğraf çekimine de izin verilmezken, Karaman Belediyesinde yaşanılan bu durum rezalet niteliğinde hiç de hoş karşılanmadı.

Kamuoyunun gücü olan basının görüntü ve haber alma hakkının, Karaman’da yaşanılan bu durumun Bakanlık mı yoksa Başkanlık makamı taraflarınca uygulandığı açıklanmazken, Merkez Belediye, ziyaret haberini resmi internet sitesinden;

“Bir dizi açılış programı için ilimize gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Karaman Belediyesi’ni ziyaret etti. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank’ı meclis üyeleri ile birlikte belediye binası önünde karşılayan Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Bakan Varank’a belediye çalışmaları hakkında bilgiler vererek projeler hakkında da fikir alışverişinde bulundu.

Başkan Kalaycı, ziyaretin sonunda Bakan Varank’a günün anısına Karaman hatırası çeşitli hediyeler verdi.”şeklinde duyurdu.

Karaman Belediye Bakan Ziyaret Gündem Haber