KARAMAN'DA ŞEHİR PARKI MERAKLA BEKLENİYOR

Karaman'da farklı sosyal alan ve yapı projeleri ile bölgeyi cazibe merkezi haline getirmesi planlanan Şehir Parkı, halk tarafından merakla bekleniyor.

KARAMAN’DA ŞEHİR PARKI MERAKLA BEKLENİYOR


2021 yılında Karaman’a önemli bir sosyal donatı kazandırması beklenen Karaman Şehir Parkı, yaklaşık 38 bin m² alan üzerine inşa edilerek, 10 bin m2 yeşil alana, 8 bin m2 yapay gölete, 6 bin m2 büyüklüğünde göl içinde adaya sahip olacak.

Karaman Merkez Şeyh Şamil Mahallesi’nde yürütülen proje kapsamında, park alanında kafeteryaya, sosyal donatılara ve diğer etkinlik alanları ile parkın tamamı dekoratif aydınlatmalar ile aydınlatılacak. Yine çalışmalar yapay göl ve adanın yapılacağı alanda devam ederken, Şehir Parkı’nın 2021 yılı içerisinde tamamlanarak hizmete girmesi amaçlanıyor.

Belediye, çalışmalarla ilgili süreci de halkla paylaşırken, 

“Atıl durumda bulunan alanı değerlendirmek üzere planlanan Şehir Parkı, tamamlandığında şehrin yeni çekim merkezi haline gelecek. İçerisinde; yürüyüş yolları, kamelyaları, amfi tiyatro, spor alanı, iki ahşap köprü, kafeterya, bisiklet ve kaykay pisti ile çocuk oyun alanlarının yer alacağı parkta ada ve iskelesi olan suni bir gölette bulunacak. 

Parkı ziyarete gelenler, doğal taşlarla ve adacıklarla süslenmiş yapay gölette deniz bisikletleriyle gezinti yapabilecekler. Ada içerisinde amfi tiyatro, gezinti yolları ve oturma alanları yer alacak. Çocuklar ise; bisiklet ve kaykay pisti, çocuk oyun alanı ve yeşil alanlardaki küçük tepecikler içerisine gizlenmiş oyun alanlarında doyasıya eğlenebilecekler. “diyerek park projesi ve çalışmalar hakkında bilgiler verdi. 
        
 








şehir park karaman haber belediye