KARAMAN'DA VAHŞİ SULAMA TARİH OLUYOR

KARAMAN'da üreticiler günümüz koşullarında uzun yıllar süregelen vahşi sulama yöntemi ile çiftçilik yapıyor.

KARAMANLI 30 YILLIK HAYALİN HİZMETİNİ BEKLİYOR

KARAMAN’DA VAHŞİ SULAMA TARİH OLUYOR

16 BİN HEKTAR ARAZİ FAYDALANACAK

Yıllardır özlemle beklenen Gödet barajının sulama sisteminin kapalı sisteme geçirilmesi projesi için 2021 yılı ödeneklerinin ayrıldığı öğrenildi.

AK PARTİ İL BAŞKANLIĞI, “TARIM BAKANLIĞI İLE İSTİŞARE HALİNDEYİZ”

Geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı Erdoğan, telekonferansla gerçekleşen Ak Parti İl Başkanları toplantısında Karaman Gödet Barajı kapalı devre sulama sisteminin hayata geçirileceğinin müjdesini vermişti.

Üreticilerin 30 senedir özlemle beklediği tarihi proje olan Gödet Barajının kapalı devre sulama sisteminin hayata geçirilmesi için yapılan çalışmalarda aşama kaydedildi.

Projenin geçtiğimiz yıl yatırım programına alındığını hatırlatan Ak Parti Karaman İl Başkanı Abidin Çağlayan gelişmeler hakkında bilgiler verdi.

Gödet barajının sulama sisteminin kapalı sisteme geçirilmesi halinde, Karaman merkez ilçenin tarım arazileri ve tüm ova köylerinin Karadağ’a varıncaya kadar 16 bin hektar arazinin sulama alanını kapsayacağını belirten Başkan Çağlayan;

“Yine şehrimizin en büyük projelerinden biri de Gödet barajının sulama sisteminin kapalı sisteme geçirilmesidir. 1989 yılında yapılan ve rahmetli Turgut Özal tarafından açılan kanallarla bugüne kadar açık sulama yapılan ve vahşi sulama yöntemleri de yapılan 16 bin hektar arazi bu sistemden faydalanacak. Bu çok büyük bir arazi. Karaman merkez ilçenin tarım arazileri ve tüm ova köylerinin Karadağ’a varıncaya kadar 16 bin hektar arazinin sulama alanını kapsayacak. 2020 yılında yatırım programına alındı. Proje ihale sürecindeydi. Bu yıl yılbaşından sonra 2021'in ödeneklerinden asgari ödeneği ayrıldı. İhale izni de verildi. Bu süreçte bizlerde Tarım Bakanlığı ile sürekli istişare altındayız.”açıklamalarında bulundu.